plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné nadýchané palacinky: To cesto je jemné ako obláčik a netrhajú sa!

Palacinky sú základná maškrta, ktorú milujú hádam všetci. Je množstvo receptov, ale nie je na škodu občas vyskúšať aj iný, ako ten overený. Môžete nájsť totiž ešte lepší a možno práve toto je on ;)

Potrebujeme:

Na panvici s priemerom 23 – 24 cm vám vyjde asi 20 ks

4 vajcia (4 žĺtky + 4 bielky)

1/2 ČL soli

1 PL krupicového cukru

600 ml mlieka

200 g hladkej múky

2 PL rastlinného oleja

Postup:

Žĺtky vyšľaháme metličkou s cukrom a soľou.

Polovicu mlieka vlejeme k žĺtkom za stáleho miešania a pridáme múku. Vymiešame do hladka, aby nám neostali hrudky. Postupne dolievame zvyšné mlieko a primiešavame ho do hmoty. Teraz pridáme rastlinný olej a všetko opäť dobre premiešame. Z bielkov si vyšľaháme sneh a postupne ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty.

Ak máte pocit, že je hmota hustá, môžete pridať ešte 50 ml mlieka. Panvicu si jemne potrieme olejom a z oboch strán opekáme zlatisté palacinky.

Sú krásne jemné, elastické a netrhajú sa. Naplňte ich vašou obľúbenou náplňou a podávajte. Prajeme dobrú chuť! 

Najlepšie recepty na dnes