plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné mäsko, ktorému neodoláte!

Vynikajúce mäsko s jemnou a lahodnou omáčkou. Vyskúšajte a presvedčte sa na vlastnej chuti. že tejto dobrote sa jednoducho nedá odolať!

Vynikajúce mäsko s jemnou a lahodnou omáčkou. Vyskúšajte a presvedčte sa na vlastnej chuti. že tejto dobrote sa jednoducho nedá odolať!

Potrebujeme:

500 g mladého hovädzieho mäsa (môžeme nahradiť bravčovým)

1 cibuľu

1 mrkvu (voliteľné)

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu paradajkového pretlaku

1 lyžicu sladkej smotany

3 ks bobkového listu

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Mäso nakrájame na malé kúsky a zľahka opražíme na panvici na troche oleja. Panvicu prikryjeme a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a strúhanú mrkvu. Všetko spolu podusíme.

Potom premiestnime mäso s cibuľou a mrkvou do hrnca, na dne ktorého rozpálime trochu rastlinného oleja. Následne pridáme pohár vody a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Počas varenia podľa potreby podlievame vriacou vodu.

K mäsu pridáme počas varenia 1 bobkový list, čierne korenie a soľ podľa chuti. Počas varenia kontrolujeme mäso vidličkou, pretože každý tip mäsa sa varí inú dobu. Mladé hovädzie mäso varíme cca 1 hodinu.

Pred koncom varenie si nachystáme pohár vody, v ktorom rozmiešame múku, pretlak a smotanu tak, aby v zmesi neboli hrudky. Potom obsah vylejeme k mäsu. Omáčka začne postupne hustnúť  a o 5-10 minút je je jedlo pripravené.

Podávame so zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes