plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke

Rýchle jedlo s chuťou ďalekého Orientu, ktoré určite ocení každý, kto rád skúša nové, nezvyčajné pokrmy. Vyskúšajte aj vy jedinečné spojenie ananásu, sójovej omáčky, jablčného octu a hnedého cukru v tomto delikátnom recepte.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

10 lyžíc sójovej omáčky

10 lyžíc jablčného octu

5 lyžičiek hnedého cukru

2 lyžice paradajkového pretlaku

1 kápiu

1 šálku ananásu z konzervy

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme sójovou omáčkou. Pridáme cukor, ocot, paradajkový pretlak a dôkladne premiešame.

Kápiu nakrájame na tenké prúžky a spolu s kúskami ananásu pridáme ku kuracej zmesi. Zamiešame a necháme marinovať cca 30 – 60 minút.

Pripravíme si panvicu na ktorej kuracie kúsky osmažíme spolu s omáčkou po dobu 10-15 minút.

Podávame s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes