Lahodné jablkové lievance bez vajec: Tieto chutné raňajky máte za pár minút na stole!

Perfektný recept z youtube na lahodné lievance, na ktoré nepotrebujete ani jedno vajíčko.

Jednoduchý postup a raňajky sú rýchlo na stole.

Potrebujeme:

300 ml kefíru

1 lyžička prášku do pečiva

1 polievková lyžica cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

1,5 šálky múky

1 ks jablka

Na posypanie:

Práškový cukor

Voliteľné pri podávaní:

Tvaroh

Kyslá smotana

Šľahačka

Postup:

V mise si zmiešame kefír a balíček prášku do pečiva.

Zmes osolíme a pridáme cukor.

Do cesta pridáme múku a dobre premiešame.

Konzistencia by mala byť ako kyslá smotana – stredne hustá. 

V prípade potreby pridáme trochu viac kefíru.

Jablká nakrájame na kocky.

Veľkosť jabĺk by mala byť taká, aby sa dalo miesiť cesto. Jablká pridáme do cesta a miešame lyžičkou.

Lievance formujeme pomocou lyžice a opekáme na predhriatej panvici na rastlinnom oleji.

Cesto je vhodné na panvici rozotrieť lyžicou – nebude sa rozťahovať a lievance nadobudnú požadovaný tvar.

Lievance smažíme na strednom ohni z oboch strán asi 3-4 minúty.

Mali by byť opečené dozlatista.

Cesto absorbuje veľa rastlinného oleja, takže ho v prípade potreby pokojne dolejte na panvicu.

Lievance sú rýchlo hotové, vnútri sa dobre prepečú a cesto neostane mokré.

Jablká im dodajú šťavnatú a karamelovú príchuť.

Pred servírovaním môžeme lievance posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay