plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fašírky neboli nikdy také lahodné: Miluje ich celá rodina a každý si pridáva dupľu!

Každý má svoj obľúbený recept na fašírky, ale ak máte pocit, že to stále nie je ono, vyskúšajte tento.

Fašírky sú jemné a lahodné.

Do hmoty sa pridáva jedna prísada, ktorá ich posunie na vyššiu úroveň.

 

 

Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte tieto fašírky podľa receptu z portálu przyslijprzepis.

Skôr ako začnete ochucovať mäso na fašírky, pripravte si ho.

Ak používate chudé morčacie mäso, nezabudnite do zmesi pridať trochu tuku: olej, tuk zo slaniny alebo maslo.

Extra tuk spôsobí, že fašírky budú vlhkejšie, mäkké a nevysušia sa.

 

 

Ďalším nevyhnutným doplnkom do zmesi na fašírky sú rožky namočené vo vode alebo v mlieku.

Na každý kilogram mäsa použite asi 100 g navlhčeného pečiva.

Mäsová hmota je vďaka tomu jemná a zároveň kompaktná.

Fašírky sa na panvici nerozpadnú.

Ako dochutiť fašírky?

 

 

Cibuľa zvýrazní chuť tohto jedla.

Skvelú chuť fašírkam dodá aj majoránka.

Je to vynikajúce korenie na mäso.

Samozrejme nesmiete vynechať soľ a čierne mleté korenie. 

 

 

Niekto do masy na fašírky pridáva aj nasekanú petržlenovú vňať alebo kôpor, vďaka čomu sú aromatickejšie.

Môžete pridať aj mletú sladkú papriku a cesnak. 

Tajná prísada

Pri miesení hmoty na fašírky k nim pridajte trochu šťavy z nakladaných uhoriek.

 

 

Vďaka nej budú nielen vo vnútri mäkké, šťavnaté a vlhké.

Budú tiež chuťovo výraznejšie.

 

 

Nakoniec z mäsovej zmesi vytvarujte fašírky.

Obaľte a vysmažte ako obvykle.

 

 

Šťavu z nakladaných uhoriek môžete použiť aj pri dusení iného mäsa, napríklad hovädzieho na guláš.

Kyselina mliečna, ktorá je obsiahnutá v kyslých uhorkách, aj ich šťave, pomôže mäsu rýchlejšie zmäknúť. 

 

 

Ak nemáte nakladané uhorky, poslúži aj voda z inej nakladanej zeleniny.

Bude plniť rovnakú úlohu.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes