Veľmi lahodné cuketové fašírky s mletým mäsom – takú pochúťku ste dávno nejedli: Skúste na obed a budete ich robiť celé leto!

Nezvyčajné cuketové karbonátky sú na leto ideálnym nápadom na výborný obed. Sú svieže, šťavnaté a nám doma veľmi chutia. 

Nezvyčajné cuketové karbonátky sú na leto ideálnym nápadom na výborný obed. Sú svieže, šťavnaté a nám doma veľmi chutia.

Potrebujeme:

300-400 g akéhokoľvek mletého mäsa (ja som použila bravčové)

1 stredne veľkú cuketu

2 vajíčka

1-2 PL krupice alebo hrubej múky

1 ČL soli

...

strúhanku

korenie a soľ

olej na vyprážanie

Postup:

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Ak je mladá, nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupicu, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.

Na panvici rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista. My ich máme radi s paradajkovou omáčkou a dajú sa aj piecť v rúre – len ich nezabudnite pokvapkať olejom. Pokojne ich ale môžete podávať s čerstvou zeleninou, smotanovou omáčkou, alebo s pečenými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)