Pripravte si obľúbené sladké pečivo v tvare mini tortičiek.
Sladká čokoládová chuť kombinovaná s orechmi vás vráti späť do detstva.
Recept sme našli na kanáli SOS Kuchyňa.
Potrebujeme:
300 g múky (typ 550)
160 g masla
120 g práškového cukru
6 g prášku do pečiva
2 štipky soli
1 vajce
120 g mletých vlašských orechov
citrónovú kôru
Na krém:
120 ml smotany na šľahanie
150 g čokolády
Na polevu:
450 g čokolády na varenie
3 lyžice rastlinného oleja
nasekané vlašské orechy
Postup:
Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo, cukor, prášok do pečiva, soľ.
Všetko spolu šľaháme minútu na nízkych otáčkach.
Potom pridáme vajce a ešte chvíľu šľaháme, kým nám nevznikne cesto.
Pomleté orechy nasypeme na podložku, do nich položíme a roztiahneme cesto, nastrúhame citrónovú kôru a cesto ručne vaľkáme, kým sa nám celé neobalí v orechoch.
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na hrúbku 4 mm.
Potom pomocou okrúhlej formičky vykrojíme cesto a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 12-13 minút.
Do hrnca nalejeme smotanu, zahrejeme ju do varu, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
Čokoládovú hmotu dáme vychladnúť na 20 minút do chladničky.
Po stuhnutí šľaháme mixérom cca minútu.
Čokoládovú hmotu vložíme do cukrárskeho vrecka a pomocou neho nanesieme zmes na plochú časť cestových krúžkov.
Dva krúžky k sebe pritlačíme, aby sa k sebe prilepili.
Takto pripravené pečivo pomocou kovovej mriežky poukladáme na plech.
Do hrnca pridáme nalámanú čokoládu, pridáme olej a za vrenia miešame, kým sa úplne neroztopí.
Pomocou lyžičky nanesieme zmes na pečivo a posypeme orechmi.
Niektoré môžeme ozdobiť celým vlašským orechom a necháme cez noc stuhnúť.
Tortičky vložíme do papierových košíčkov a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: