plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodne chrumkavé kuracie stehná so zeleninou: Delikátne kuracie mäso s kúzelnou omáčkou pripravené na panvici!

Pečiete kuracie stehienka len v rúre? Skúste toto vylepšenie na panvici a bud oveľa chrumkavejšie a lahodnejšie. Celý obed pripravíte rýchlo a jednoducho.

Pripravte si doma kráľovský obed, po ktorom sa budete týždeň zalizovať.

V hlavnej roli: zapekané kuracie stehná, vo vedľajších (ale nemenej dôležitých) roliach: lahodná zelenina a bombastický šalát.

 

 

Výnimočný recept z youtube na kuracie stehná so zeleninou.

Potrebujeme:

5 kuracích stehien

1 PL oregana

soľ

mleté čierne korenie

4-5 zemiakov

12 baby mrkiev

2 PL olivového oleja

1 PL masla

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

Na omáčku:

2 PL citrónovej šťavy

90 ml medu

100 ml sladkej chilli omáčky

3 PL sójovej omáčky

3/4 PL dijonskej horčice

Na šalát:

1 uhorku

100 g šalátu

125 g mozzarelly

1 avokádo

200 g cherry paradajok

šťavu z 1/3 citróna

soľ

mleté čierne korenie

olivový olej

Postup:

Kuracie stehná položíme na podložku, posypeme oreganom a čiernym korením.

Korenie s bylinkami dobre votrieme do mäsa a necháme 10 minút marinovať.

 

 

Zemiaky ošúpeme, mrkvu nakrájame na polovicu a dáme ju do misky.

Na panvicu nalejeme olej, pridáme maslo a krúžime ním po celej ploche, kým sa úplne neroztopí.

 

 

Kuracie stehná pečieme 3-6 minút na panvici na prudkom ohni dozlatista z oboch strán. Cibuľu a zemiaky nakrájame na kocky.

Stehná vyberieme z panvice, pridáme cibuľu, ktorú smažíme 2-3 minúty na strednom/vysokom ohni.

Potom pridáme zemiaky, mrkvu, soľ a všetko spolu smažíme 8 minút na strednom/vysokom ohni (miešame každé 2 minúty).

 

 

Strúčiky cesnaku roztlačíme, nožíkom nakrájame a nasekáme na malé kúsky. To isté spravíme aj s petržlenovou vňaťou.

Z citróna vytlačíme šťavu a cez sitko ju precedíme do malej misky.

 

 

Teraz si pripravíme omáčku.

Na ďalšiu panvicu nalejeme med, pridáme chilli omáčku, horčicu, všetko spolu zmiešame a metličkou miešame každé 2 minúty. Omáčku privedieme do varu a varíme ďalšie 2 minúty.

Na panvicu so zemiakmi a mrkvou pridáme nakrájanú cibuľu s vňaťou, premiešame a povaríme 2 minúty.

Potom pridáme kuracie stehná, dôkladne zalejeme omáčkou a dáme už len zapiecť do predhriatej rúry pri teplote 200°C na 25-35 minút (horný/dolný ohrev).

 

 

Kým sa nám upečie zelenina s mäso, tak si pripravíme šalát. Nakrájame uhorku, šalát, mozzarellu ( odporúčame pridať aj bazalku) a pridáme do misy.

Vykôstkujeme avokádo, dužinu aj s nakrájanými paradajkami taktiež vložíme do misy.

Šalát zalejeme citrónovou šťavou, pridáme soľ, čierne korenie, olej a vareškami premiešame.

 

Do hneda upečené kuracie mäsko so zemiakmi a chutným šalátom môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes