Lahodné bravčové koleno z rúry: Netreba ho predvariť a tajomstvo skvelej chuti spočíva v dokonalej marináde!

Toto bravčové koleno v skvelej marináde podľa receptu z youtube je skutočnou gurmánskou lahôdkou.

Pečie sa bez predvárania a chutí skvele!

Potrebujeme:

2 bravčové kolená (asi 1,2 kg)

Na 1 koleno:

1 ČL soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 a 1/2 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL koriandra

1/4 ČL rasce

2 cibule

1 PL octu

2 PL rastlinného oleja

7 zemiakov

soľ

červenú mletú papriku

tymian

strúhanku

olivový olej

Na kapustu:

1 cibuľu

200 g kyslej kapusty

1 – 2 PL sezamových semien

2 cvikle

petržlen

kôpor

100 g hrášku

Postup:

Kožu na kolene si v niekoľkých rezoch narežeme.

Zmiešame si všetky koreniny so soľou a v mažiari rozdrvíme. 

Cibuľu si očistíme , prekrojíme na štvrte a rozmixujeme v mixéri. 

Koreniny zmiešame s lyžicou octu, rastlinným olejom.

Touto zmesou dobre potrieme obe kolená. 

Následne koleno potrieme aj rozmixovanou cibuľou. 

Uložíme na plech, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať 8 – 24 hodín. 

Po uplynutí tejto doby cibuľu odstránime a rovnako aj prebytočné korenie. 

Teraz každé koleno pevne zabalíme do 2 vrstiev papiera na pečenie a do jednej vrstvy alobalu. 

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme priamo na rošte 3 – 3,5 hodiny.

 

Teraz si pripravíme zemiaky a kapustu.

Zemiaky si umyjeme a nakrájame aj so šupou na mesiačiky.

Posypeme soľou a koreninami, polejeme olejom a premiešame.

Zemiaky preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme spolu s kolenom na dolnom rošte asi 40 – 50 minút do mäkka. 

Po uplynutí doby pečenia papier, aj alobal rozstrihneme.

Koleno dopečieme ešte 20 minút pri teplote 220 °C. 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. 

Pridáme kyslú kapustu a pár minút opekáme.

Sezamové semienka opečieme na suchej panvici.

Nakoniec si v mise zmiešame nahrubo nastrúhanú cviklu, s opečenou kapustou, hráškom, nasekanou petržlenovou vňaťou s kôprom a sezamovými semienkami.

Hotovo.

Koleno môžeme servírovať spolu so zemiakmi a miešanou zeleninou. 

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár