Toto bravčové koleno v skvelej marináde podľa receptu z youtube je skutočnou gurmánskou lahôdkou.
Pečie sa bez predvárania a chutí skvele!
Potrebujeme:
2 bravčové kolená (asi 1,2 kg)
Na 1 koleno:
1 ČL soli
1 a 1/2 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL koriandra
1/4 ČL rasce
2 cibule
1 PL octu
2 PL rastlinného oleja
7 zemiakov
soľ
červenú mletú papriku
tymian
strúhanku
olivový olej
Na kapustu:
1 cibuľu
200 g kyslej kapusty
1 – 2 PL sezamových semien
2 cvikle
petržlen
kôpor
100 g hrášku
Postup:
Kožu na kolene si v niekoľkých rezoch narežeme.
Zmiešame si všetky koreniny so soľou a v mažiari rozdrvíme.
Cibuľu si očistíme , prekrojíme na štvrte a rozmixujeme v mixéri.
Koreniny zmiešame s lyžicou octu, rastlinným olejom.
Touto zmesou dobre potrieme obe kolená.
Následne koleno potrieme aj rozmixovanou cibuľou.
Uložíme na plech, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať 8 – 24 hodín.
Po uplynutí tejto doby cibuľu odstránime a rovnako aj prebytočné korenie.
Teraz každé koleno pevne zabalíme do 2 vrstiev papiera na pečenie a do jednej vrstvy alobalu.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme priamo na rošte 3 – 3,5 hodiny.
Teraz si pripravíme zemiaky a kapustu.
Zemiaky si umyjeme a nakrájame aj so šupou na mesiačiky.
Posypeme soľou a koreninami, polejeme olejom a premiešame.
Zemiaky preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme spolu s kolenom na dolnom rošte asi 40 – 50 minút do mäkka.
Po uplynutí doby pečenia papier, aj alobal rozstrihneme.
Koleno dopečieme ešte 20 minút pri teplote 220 °C.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Pridáme kyslú kapustu a pár minút opekáme.
Sezamové semienka opečieme na suchej panvici.
Nakoniec si v mise zmiešame nahrubo nastrúhanú cviklu, s opečenou kapustou, hráškom, nasekanou petržlenovou vňaťou s kôprom a sezamovými semienkami.
Hotovo.
Koleno môžeme servírovať spolu so zemiakmi a miešanou zeleninou.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP