Lahodné „zebra“ poháre: Vynikajúci nevarený krém bez múky a vajec, ktorý si okamžite zamilujete!

1095 0

Tento recept na krém z youtube sa vám bude hodiť vždy, keď dostanete chuť na osviežujúci dezert a nechce sa vám piecť.

Je vynikajúci do zákuskov, alebo na lahodné smotanové poháre, ktoré pripravíte za pár minút!

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany (20%) pri izbovej teplote (môžete ju nahradiť smotanovým jogurtom)

80 – 120 g práškového cukru

10 g želatíny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g vody

1 PL kakaa

1 ČL vanilkového cukru

Postup:

Ako prvé si pripravíme želatínu – zalejeme ju vodou a necháme napučať alebo ju pripravíme podľa návodu na obale.

Smotanu si dáme do veľkej misy.

Nasypeme práškový cukor a vyšľaháme dohladka.

Napučanú želatínu si roztopíme vo vodnom kúpeli a medzitým si smotanu rozdelíme na dve časti.

Do jednej časti nasypeme vanilkový cukor.

Do druhej časti pridáme kakao, ktoré však najskôr rozmiešame s malým množstvom smotany a až potom zapracujeme do misy so zvyškom smotany.

Polovicu želatíny zapracujeme do vanilkovej časti a druhú polovicu do kakaovej.

Zoberieme si dezertné sklenené poháre a ideme ich plniť.

Striedavo lyžicou plníme poháre tak, aby nám vznikol pekný zebrí vzor.

Navrchu môžeme vytvoriť ešte vzor pomocou špáradla.

Následne odložíme poháre do chladničky na 4 – 6 hodín.

Hotovo.

Môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár