Jednoduchý a ľahký tip na lahodnú večeru z kuracích stehien.
Zapekané kuracie mäso s pikantnou omáčkou vás položí do kolien.
Úžasný recept z youtube kanála Sprint Cooking na šťavnaté zapekané kuracie stehná.
Potrebujeme:
800-1000 g filiet z kuracieho stehna
3 cibule (300 g)
100-150 g tvrdého syra
2 PL majonézy
1 ČL horčice
2 PL zemiakovej múky (zemiakového škrkobu)
3/4 ČL soli
2 ČL mletej sladkej papriky
2 ČL provensálskych bylín
3 strúčiky cesnaku
1/3 ČL mletého čierneho korenia
Postup:
Plátky mäsa rozložíme na tvrdú podložku.
Zakryjeme potravinárskou fóliou a tĺčikom ich z oboch strán vyklepeme.
Do menšej misky pridáme múku, soľ a čierne korenie.
Ďalej pridáme mletú papriku, provensálske bylinky a všetky ingrediencie dobre zmiešame.
Do hlbšej misky preložíme dva plátky mäsa, posypeme zmesou korenia a dôkladne votrieme z oboch strán.
A následne postupne obalíme všetky plátky.
Mäso necháme odstáť asi pol hodinu.
Na tvrdej podložke nakrájame cibuľu (polovicu na polovičné kolieska a polovicu na veľké kocky).
Dno sklenenej zapekacej formy potrieme olejom, vložíme cibuľu a rovnomerne ju rozložíme.
Posypeme soľou, čiernym korením a naukladáme kuracie mäso.
Do formy od mixéra vložíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na drobno rozšľaháme.
Zmes vložíme do misky, pridáme majonézu, horčicu, soľ, korenie a lyžicou dôkladne premiešame.
Pikantnou omáčkou rovnomerne potrieme mäso vo forme.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 40-50 minút.
5 minút pred koncom pečenia posypme mäso strúhaným syrom a vložíme späť do rúry.
Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/-yS6NkUJLis