Lahodné a mäkké francúzske kuracie stehná: Šťavnaté plátky na rodinnú večeru!

Jednoduchý a ľahký tip na lahodnú večeru z kuracích stehien.

Zapekané kuracie mäso s pikantnou omáčkou vás položí do kolien.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Sprint Cooking na šťavnaté zapekané kuracie stehná.

...

Potrebujeme:

800-1000 g filiet z kuracieho stehna

3 cibule (300 g)

100-150 g tvrdého syra

2 PL majonézy

1 ČL horčice

2 PL zemiakovej múky (zemiakového škrkobu)

3/4 ČL soli

2 ČL mletej sladkej papriky

2 ČL provensálskych bylín

3 strúčiky cesnaku

1/3 ČL mletého čierneho korenia

Postup:

Plátky mäsa rozložíme na tvrdú podložku.

Zakryjeme potravinárskou fóliou a tĺčikom ich z oboch strán vyklepeme.

 

 

Do menšej misky pridáme múku, soľ a čierne korenie.

Ďalej pridáme mletú papriku, provensálske bylinky a všetky ingrediencie dobre zmiešame.

 

 

Do hlbšej misky preložíme dva plátky mäsa, posypeme zmesou korenia a dôkladne votrieme z oboch strán.

A následne postupne obalíme všetky plátky.

 

 

Mäso necháme odstáť asi pol hodinu.

Na tvrdej podložke nakrájame cibuľu (polovicu na polovičné kolieska a polovicu na veľké kocky).

 

 

Dno sklenenej zapekacej formy potrieme olejom, vložíme cibuľu a rovnomerne ju rozložíme.

Posypeme soľou, čiernym korením a naukladáme kuracie mäso.

 

 

Do formy od mixéra vložíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na drobno rozšľaháme.

Zmes vložíme do misky, pridáme majonézu, horčicu, soľ, korenie a lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Pikantnou omáčkou rovnomerne potrieme mäso vo forme.

Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 40-50 minút.

 

 

5 minút pred koncom pečenia posypme mäso strúhaným syrom a vložíme späť do rúry.

Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/-yS6NkUJLis

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay