plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná zapekaná krkovička so zemiakmi: Plnené mäso s oblohou a famóznou omáčkou!

Jemné mäsko plnené uhorkami a slaninou zapekané v rúre ako výnimočný gurmánsky zážitok.

So zapekanými zemiakmi a čarovnou omáčkou predstavuje nebíčko v ústach.

 

Rýchly a nenáročný recept z youtube na jemnú zapekanú krkovičku.

Potrebujeme:

800 g bravčovej krkovičky

300 g nakladaných uhoriek

150 g cibule

250 g slaniny

20 g horčice

15 g soli

8 g čierneho korenia

Na prílohu:

700 g zemiakov

5 g soli

3 g čierneho korenia

12 ml olivového oleja

3 g cesnakového prášku

Na omáčku:

1 červenú cibuľu

150 ml červeného vína

20 g horčičných semienok

1 bobkový list

Postup:

Krkovičku nakrájame na tenšie plátky, ktoré posolíme, okoreníme a preložíme na seba.

Potom jednotlivé plátky potrieme horčicou a naukladáme na ne cibuľové krúžky a slaninu.

 

 

Ďalšiu vrstvu pridáme na plátky nakrájané uhorky.

Takto pripravíme všetky plátky mäsa, ktoré na seba jednotlivo navrstvíme.

Mäso previažeme potravinárskou niťou, aby nám držali všetky ingrediencie pokope, a vložíme do jenskej formy.

 

 

Dom misky s nakrájanými zemiakmi pridáme olej, cesnakový prášok, čierne korenie, soľ a všetko premiešame rukami.

Zemiaky vložíme do formy s mäsom a dáme piecť na 45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Nakoniec si pripravíme omáčku.

Do naolejovanej panvice na sporáku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, víno, horčičné semiačka, korenie, soľ, bobkový list a za miešania varíme.

Zapečené mäso so zemiakmi vyberieme z rúry, polejeme omáčkou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes