Naučte sa uvariť lahodnú kukuricu: Jednoduchý trik, ktorý posunie chuť kukurice na vyšší level!

Leto bez kukurice si mnohí ani nevedia predstaviť.

Kukurica patrí medzi obľúbené pochúťky u malých, aj veľkých.

Aby ste ju pripravili ešete lahodnejšie, vyskúšajte tento postup. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je to veľmi jednoduché, stačí postupovať podľa odporúčania z portálu mirhitrostey.

Postup ako uvariť lahodnú kukuricu

Potrebujeme:

Uvedené množstvá sú na 10 hlávok kukurice

2 – 3 litre vody

40 g masla

soľ podľa chuti

Postup:

Odstráňte listy z kukuričných klasov.

Klasy namočte do vody na 2 hodiny.

 

 

Vďaka tomu budú zrná mäkšie.

Nalejte vodu do hrnca a zapnite sporák.

Hneď ako voda vrie, vložte očistené klásky kukurice do hrnca.

 

 

Potom do vody pridajte maslo.

Prikryte hrniec pokrievkou.

Varte 15 – 20 minút. 

 

 

5 minút pred koncom varenia nasypte do hrnca soľ.

Dovarte.

 

 

Ak pridáte soľ na začiatku varu, zrná môžu byť menej mäkké.

Z kukurice scedíme vodu.

Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do uteráka.

 

 

Necháme ešte 20 minút teplé. 

Teraz je varená kukurica pripravená.

Kukurica na grile

Ak chcete sýtejšiu a výraznejšiu chuť, tak skúste kukuricu ugrilovať.

Vezmite niekoľko kláskov kukurice a varte ich 15 – 20 minút. 

Ak je kukurica mäkká, potom je možné tento krok preskočiť.

Klasy kukurice nakrájame na rovnomerne veľké kúsky, potrieme maslom a jemne osolíme.

 

 

Položte kúsky kukurice na horúci povrch grilu.

Opečte ich zo všetkých strán do zlatista. 

Potom preložte kukuricu do pekáča.

Vložte do predhriatej rúry na ďalších 5 minút. 

Teraz je grilovaná kukurica pripravená.

 

 

Kukurica môže byť vynikajúcou prílohou k mäsu alebo k rybe, príčom môžete ju podávať aj ako samostatné jedlo.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay