Lahodná tvarohová torta s broskyňami: Keď ju dáte na stôl, okamžite sa všetkým začnú zbiehať slinky

Fantastický dezert inšpirovaným receptom z youtube.

Táto torta bude hviezdou letných osláv!

Potrebujeme:

čerstvé alebo konzervované broskyne

200 g sušienok

100 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

700 g tvarohu

400 g broskyňového jogurtu

1 šálku kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

25 g želatíny

1 šálku vody alebo broskyňovej šťavy

2 balíčky broskyňového želé

Postup:

1. Najprv si rozdrvíme sušienky na omrvinky a zmiešame ich so zmäknutým maslom.

Dno formy si vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme hmotu.

Je potrebné ju dobre utlačiť a odložiť na pol hodinu do chladničky. 

2. Želatínu si zriedime s pohárom prevarenej vody a necháme napučať.

Medzitým si mixérom vyšľaháme tvaroh, jogurt, cukor a vanilkový cukor.

Do tvarohovej hmoty nalejeme želatínu a znova vyšľaháme.

Potom všetko navrstvíme na sušienkové cesto a znova odložíme do chladničky na hodinu, aby hmota stuhla. 

3. Dve balenia želé si zmiešame s 500 ml vriacej vody a necháme vychladnúť (môžeme použiť aj broskyňovú šťavu).

Broskyne si nakrájame na plátky a naukladáme na tvarohovú vrstvu.

Potom nalejte časť želé, ale tak, aby ste len zakryli ovocie.

Odložíme do chladničky a keď trochu stuhne, môžeme naliať zvyšok želé.

Tortu odložíme na noc do chladničky a na druhý deň môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár