Lahodná smotanová roláda „Snehová kráľovná“: 30 minút a máte prvotriednu maškrtu ku kávičke!

Výborný recept na lahodnú smotanovú roládu z jemného cesta a vláčnej salko-tvarohovej náplne.

Potrebujeme:

4 vajcia

4 lyžice horúcej vody

120 g kr. cukru

70 g hladkej múky

50 g zemiakového škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička prášku do pečiva

Náplň:

200 g tvarohu

100 g smotany na šľahanie

100 g masla

5 lyžíc kondenzovaného mlieka (salka)

Postup:

Rúru nastavte na 180 stupňov, múku, škrob a prášok do pečiva zmiešajte vo väčšej miske.

Vajcia vyšľahajte s cukrom a horúcou vodou, až kým sa neobjavia bublinky. Pridajte cukor a premiešajte. Potom pridajte múčnu zmes a znova premiešajte.

Plech na pečenie vymažte maslom (alebo iným tukom), dajte naň papier na pečenie, potom nalejte cesto a vložte do predhriatej rúry na 12 minút.

Kým sa cesto pečie, pripravte náplň. Vyšľahajte tvaroh so smotanou, kondenzovaným mliekom a maslom. Hmotu odložte do chladničky.

Hotové cesto vyberte z rúry, zložte papier a zabaľte do uteráka. Nechajte vychladnúť.

Potom cesto rozbaľte, naplňte krémom a opäť zrolujte. Môžete ozdobiť čokoládou alebo práškovým cukrom.