Výborný recept na lahodnú smotanovú roládu z jemného cesta a vláčnej salko-tvarohovej náplne.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 lyžice horúcej vody
120 g kr. cukru
70 g hladkej múky
50 g zemiakového škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
Náplň:
200 g tvarohu
100 g smotany na šľahanie
100 g masla
5 lyžíc kondenzovaného mlieka (salka)
Postup:
Rúru nastavte na 180 stupňov, múku, škrob a prášok do pečiva zmiešajte vo väčšej miske.
Vajcia vyšľahajte s cukrom a horúcou vodou, až kým sa neobjavia bublinky. Pridajte cukor a premiešajte. Potom pridajte múčnu zmes a znova premiešajte.
Plech na pečenie vymažte maslom (alebo iným tukom), dajte naň papier na pečenie, potom nalejte cesto a vložte do predhriatej rúry na 12 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravte náplň. Vyšľahajte tvaroh so smotanou, kondenzovaným mliekom a maslom. Hmotu odložte do chladničky.
Hotové cesto vyberte z rúry, zložte papier a zabaľte do uteráka. Nechajte vychladnúť.
Potom cesto rozbaľte, naplňte krémom a opäť zrolujte. Môžete ozdobiť čokoládou alebo práškovým cukrom.