plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná slivková omáčka k mäsu pripravovaná na zimu: Slivková omáčka s cesnakom a kari!

Táto slivková omáčka je ideálna k vyprážanému, pečenému, grilovanému a kuraciemu mäsu, ako aj k zelenine alebo cestovinám.

Recept je neskutočne jednoduchý, pripravený z najbežnejších sliviek a korenia.

 

 

Jednoduchý recept na najchutnejšiu slivkovú omáčku z youtube kanála Коллекция Рецептов.

Potrebujeme:

2,5 kg (s kôstkami)

400 g kryštálového cukru

25 g soli (2 ČL)

40 g kari korenia (4 ČL)

 

 

3 g mletej čili papriky (1 ČL)

3 g mletého čierneho korenia (1 ČL)

1 ČL sušeného cesnaku (alebo 4-5 strúčikov čerstvého)

výsledok  -1,7 l

 

 

Postup:

Slivky dôkladne umyjeme.

Vložíme ich do hrnca na sporáku (stonky nemusíme odstrániť).

Do hrnca nemusíme prilievať vodu, prípadne len po lyžičkách, aby sa pri prvotnom zahrievaní neprilepili o spodok.

 

 

Za občasného premiešania varíme 20-30 minút, podľa šťavnatosti a veľkosti sliviek.

Po uplynutí doby odstavíme hrniec.

Slivky precedíme cez sitko do misky.

 

 

Dužinu nevyhadzujeme – môžeme z nej urobiť kompót s jablkami.

Hrniec s precedenou dužinou preložíme na sporák.

Pridáme cukor.

 

 

Ďalej pridáme soľ, kari korenie a čili.

Nasypeme čierne korenie.

Nakoniec pridáme sušený cesnak.

 

 

Zmes dobre premiešame, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia.

Omáčku privedieme do varu, teplotu znížime na strednú a varíme presne 10 minút.

Počas varenia odstránime penu z omáčky.

 

 

Po desiatich minútach nalejeme omáčku do vopred vysterilizovaných pohárov.

Poháre pevne uzavrieme viečkami.

Položíme ich hore dnom a necháme ich tak, kým úplne nevychladnú.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes