plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná roláda: S lístkovým cestom, šampiňónmi, feta syrom – olížeš si prsty!

V hlavnej úlohe lístkové cesto, ako základ lahodného predjedla.

Fantastická plnená chrumkavá delikatesa vhodná k akejkoľvek príležitosti.

Fantastický recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes plnené lístkové cesto.

Potrebujeme:

350 g lístkového cesta

10 ml oleja

3 strúčiky cesnaku

250 g šampiňónov

5 g soli

4 g mletého čierneho korenia

150 g šunky alebo prosciutta

200 g feta syra

10 g tymianu

1 vajce

Postup:

Do stredu lístkového cesta naukladáme prosciutto.

Potom pridáme feta syr a lyžicou ho roztlačíme.

Ďalej pridáme tymian.

Na panvicu pridáme nakrájané cesnakové strúčiky, nakrájané šampiňóny a za miešania ich smažíme.

Pridáme soľ, korenie a smažíme do hneda.

Šampiňónovú zmes nanesieme na lístkové cesto a preložíme cez ňu prosciutto.

Cesto nakrájame zúbkovým krájačom, obalíme ním zmes v strede a preložíme (viď video).

Plnené cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

100 g šunky

150 g tvrdého syra

1 paradajku

100 g šunkovej salámy

1 vajce

10 g sezamu

Postup:

Na lístkové cesto naukladáme šunku a nastrúhame tvrdý syr.

Paradajku nakrájame na tenké plátky a naukladáme ju na syr.

Ďalšiu vrstvu pridáme salám.

Nakoniec preložíme cestom a prstami zatlačíme okraje.

Cesto preložíme s papierom na pečenie na plech a špajľou urobíme dierky.

Potrieme ho vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Upečenú voňavú pochúťku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes