plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná polievka s mäsovými guľkami: Pripravíte ju za 30 minút, výborná ako obed aj ako večera!

Pripravte si polievku, ktorú milujú deti aj dospelí.

Je veľmi jednoduchá na prípravu, no ponúka toľko potešenia z chuti.

Rozmaznávajte touto pochúťkou svojich najbližších.

 

 

Výborná sýta polievka pripravená podľa receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

na 6 porcií

4-5 stredne veľkých zemiakov

1 malú mrkvu

1/2 zeleru

1 strednú a 1 malú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

500 g mletého kuracieho mäsa

soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)

1 strúhaný muškátový oriešok v prášku

2 PL slnečnicového oleja

1 kocku masla

2 l vody

1 bobkový list

kôpor

petržlenovú vňať

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame do požadovaného tvaru.

Vložíme ich do hlbokej misky so studenou vodou.

Mrkvu nakrájame na hrubom strúhadle.

Potom nakrájame zeler, cibuľu a cesnak.

 

 

Potom nasekáme aj druhú cibuľu – vložíme ju do mletého mäsa.

Mleté mäso vložíme do hlbokej misky.

Pridáme cibuľu, strúčik pretlačeného cesnaku a nadrobno nakrájanú zeleninu (len polovičné množstvo, pretože zeleninu budeme potrebovať aj do polievky).

Suroviny dochutíme soľou, muškátovým orieškom a mletým čiernym korením( podľa chuti).

Zmes je celkom homogénna a lepkavá, takže nie je potrebné pridávať vajíčka.

 

 

Hrniec, v ktorom budeme pripravovať polievku, rozohrejeme s trochou oleja a maslom.

Najprv pridáme cibuľu a smažíme 2 minúty, potom pridáme mrkvu, zeler a cesnak.

Zeleninu varíme asi 5 minút za pravidelného miešania.

Dochutíme soľou a mletým čiernym korením (podľa chuti).

 

 

Zemiaky preložíme do hrnca a zalejeme dvomi litrami vriacej vody.

Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.

Polievku privedieme do varu a varíme, kým nie sú zemiaky takmer hotové bez toho, aby sme hrniec prikryli pokrievkou.

 

 

Zo zmesi mletého mäsa vytvarujeme guľky.

Uložíme ich na podložku. 6-7 minút predtým, ako budú zemiaky hotové, pridáme mäsové guľky a premiešame.

Polievku dochutíme a podľa chuti ešte pridáme soľ a mleté čierne korenie.

Nakoniec pridáme aj trochu nasekanej zeleniny.

Polievku necháme variť ešte 1 minútu.

Potom vypneme oheň, prikryjeme pokrievkou.

Necháme na sporáku 10-15 minút, aby sa dobre vylúhovala.

Polievka je hotová a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes