plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce pripravovať pečienku, urobte to takto: Jeden tip je na nezaplatenie!

Pečienku buď milujete, alebo nenávidíte.

Ak ju viete správne pripraviť, možno zachutí aj tých, ktorí ju predtým nemali v obľube.

Dajte šancu tomuto receptu a možno vás chuť pečienky milo prekvapí.

 

 

Riaďte sa touto radou z portálu smakosze a uvidíte, že lepšiu pečienku ste ešte nejedli.

Pečeň, kontroverzná lahôdka

Pečeň má toľko priaznivcov ako odporcov.

Niektorí ľudia milujú jej chuť, zatiaľ čo veľa ľudí neznesie chuť alebo vôňu pečene.

Presviedčať niekoho, že pečeň obsahuje veľa železa a zabraňuje anémii, bude zbytočné.

 

 

Alebo že ide o skutočnú vitamínovú bombu.

Ak niekto nemá rád pečeň, žiadne argumenty mu nezaberú.

Milovník tohto jedla však určite ocení túto dobrú radu, vďaka ktorej je pečienka ešte chutnejšia. 

Ide o činnosť, ktorá je nevyhnutná pred restovaním pečene.

Vďaka tomu bude pečeň mäkká a jemná.

 

 

Urobte to ešte pred tepelnou úpravou pečienky

Pečeň zvyčajne vyprážame alebo restujeme, ale pred pridaním do panvice stojí za to urobiť určitú vec.

Keď pečeň nakrájate, vložte ju do misky a zalejte vriacou vodou.

Odložte na 10 minút.

 

 

Tento krok zabráni vysušeniu pečene a tá ostane mäkká a jemná.

Všetka chuť bude uzamknutá vo vnútri pečene.

Vďaka tomu bude pečienka mimoriadne šťavnatá. 

Ako smažiť pečeň, aby bola šťavnatá?

 

 

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky

vriacu vodu

cibuľu

1 lyžičku kryštálového cukru

2 strúčiky cesnaku

 

 

soľ

korenie

olej na vyprážanie

4 polievkové lyžice kyslej smotany

1 lyžičku horčice

3 lyžičky vody

Postup:

Pečeň nakrájajte na stredne veľké kúsky, vložte ju do misy a zalejte vriacou vodou, aby bola zakrytá.

Odložte na 10 minút.

Cibuľu nakrájajte na plátky a opražte.

 

 

Pridajte cukor a soľ.

Cesnak nasekajte nadrobno a pridajte na panvicu.

Teraz sceďte vodu z pečene a pridajte ju do panvice, aby sa orestovala.

Po chvíli môžete dochutiť soľou a korením. 

 

 

Premiešajte a prikryté duste 5 minút.

V miske zmiešajte smotanu, horčicu a vodu.

Premiešajte a touto omáčkou polejte pečeň na panvici.

Prikryté duste ďalších 10 minút.

Hotovo, lahodná pečienka je pripravená.

Pečienka v marináde

 

 

Vďaka tejto marináde sú pečienky mäkké a úžasne chutné, oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

1 kg hydinových pečienok

3 ks cibule

6 strúčikov cesnaku

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice medu

 

 

3 lyžice paradajkového pretlaku

Horúcu vodu na zriedenie

70-100 g bravčovej masti

1 lyžičku sladkej papriky

Soľ – pridávam vždy až na koniec

Postup:

Pečeň očistíme.

Zabalíme do fólie a zľahka poklepeme – stačí aj širšou stranou čepele noža.

Potom nakrájame.

Preložíme do misky a posypeme paprikou a škrobom.

 

 

Necháme chvíľu odpočinúť.

Potom pridáme pretlačený cesnak.

Pečienku zalejeme časťou rozpustenej masti.

 

 

Necháme odpočívať ešte 15 minút.

Marináda:

Paradajkový pretlak zmiešame s medom.

 

 

Pridáme aj trochu horúcej – až vriace vody na zriedenie – vznikne nám redšia zmes.

Na rozpálenej masti opražíme cibuľku.

A pridáme aj marinovanú pečienku, ktorú opražíme zo všetkých strán dozlatista.

 

 

Niekoľko minút dusíme s cibuľkou.

Potom zalejeme omáčkou a solíme až tesne pred koncom.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes