Lahodná osviežujúca roláda: Ak máte doma konzervu mandarínok, bola by škoda nepripraviť si tento skvelý dezert!

Prekvapte rodinu netradičným dezertom, ktorý je šťavnatý, krémový a veľmi chutný!

Túto mandarínkovú roládu máte pripravenú naozaj rýchlo a keďže sa nepečie, stačí ju dať do chladničky. 

Raz dva máte pripravený skvelý dezert, ktorý každého poteší…

Na mandarínkovú roládu podľa tohto receptu z youtube nepotrebujete ani špeciálne zručnosti a zvládne ju aj začiatočník. 

Potrebujeme:

300 g dlhých piškót

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 ml mlieka + 500 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

40 g kukuričného škrobu

2 vajcia

200 g + 100 g konzervovaných mandarínok

200 ml šľahačkovej smotany

50 g čokolády

lístky mäty na ozdobenie

Postup:

Pracovnú dosku si potiahneme potravinárskou fóliou, dlhé piškóty začneme namáčať do mlieka a ukladáme ich tesne vedľa seba na fóliu v 3 radoch. 

Vajcia si v menšom hrnci zmiešame s cukrom a vyšľaháme ich metličkou.

Prilejeme mlieko, nasypeme kukuričný škrob a opäť vyšľaháme dohladka. 

Varíme na miernom ohni kým krém nezhustne a potom ho rovnomerne nanesieme na piškóty.

Na krém naukladáme konzervované mandarínky a pomocou fólie opatrne roládu zvinieme.

Takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. 

Potom si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na hustú šľahačku, ktorou potrieme celú roládu. Tú si samozrejme predtým odbalíme z potravinárskej fólie.

Nakoniec si rozpustenú čokoládu naplníme do zdobiaceho vrecka, polejeme ňou roládu a ozdobíme ju mesiačikmi mandarínky s lístkami mäty.

Teraz ju dáme vychladiť ešte na 20 minút do chladničky. 

Hotovo.

Roládu môžeme nakrájať a servírovať.

Prajeme dobrú chuť! 

BONUS

Potrebujeme:

100 ml mlieka

14 dlhých piškót

200 ml šľahačkovej smotany

250 g mascarpone

50 g práškového cukru

150 g čerstvých jahôd + 150 g čerstvých jahôd na ozdobenie

100 g čokolády

Postup:

Pracovnú dosku si opäť potiahneme potravinárskou fóliou, piškóty namáčame do mlieka a ukladáme vedľa seba na fóliu. 

V miske si zmiešame šľahačkovú smotanu, mascarpone a práškový cukor.

Následne všetko spolu vyšľaháme, polovicu krému naplníme do cukrárskeho vrecka a rovnomerne nanesieme na piškótovú vrstvu. 

Jahody ukladáme po jednom okraji a následne ich zavinieme pomocou potravinárskej fólie do rolky. 

Roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ju na 30 minút do chladničky. 

Po uplynutí tejto doby ju vyberieme, rozbalíme a potrieme zvyškom krému. 

Vrch rolády posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme jahodami. 

Dáme vychladiť ešte na 30 minút, potom môžeme nakrájať a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay