Lahodná nátierka na hrianky z hlivy ustricovej a vlašských orechov

Tento recept ocení každý, kto má rád chuť húb a zároveň túži po netradičnej kombinácii s orechmi.

Tento recept ocení každý, kto má rád chuť húb a zároveň túži po netradičnej kombinácii s orechmi.

Vôňa húb sa priam snúbi s chuťou čerstvých teplých hrianok. Vyskúšajte tento snack a zaručene si ním získate vašich hostí.

Potrebujeme

  • 330 g hlivy ustricovej
  • 90 g cibue
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička zázvoru
  • 10 g petržlenu
  • olivový olej
  • 100 g vlašských orechov
  • šťava z 1/2 citróna

 

Postup

  1. Rozohrejte olivový olej na panvici, pridajte čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a jemne nasekaný cesnak.
  2. Keď je vôňa cesnaku intenzívna a cesnak začína byť priehľadný, pridajte cibuľu a za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým sa cibuľa nestane priesvitnou.
  3. Pridajte nahrubo nakrájanú hlivu ústricovú a ochuťte podľa chuti korením a soľou. Pridajte citrónovú šťavu a lyžičku strúhaného zázvoru.
  4. Varíme, kým huby nepustia šťavu a keď sa začne odparovať, odstavíme z plameňa.
  5. Rozmixujte a pridajte 80-100 g nasekaných alebo celých vlašských orechov.
  6. Mixujte, kým zmes nezíska konzistenciu podobnú smotane. Môžete podľa potreby dochucovať korením a soľou.
  7. Hotovú zmes dajte do nádoby (napr. zaváraninový pohár) a nechajte vychladnúť v chladničke. Podávajte s rôznymi druhmi pečiva, ideálne s hriankami.

Dobrú chuť!

 

zdroj: kuharica

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.