plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná kuracia rolka s dokonalou plnkou! Neodolateľná pochúťka, ktorú vyčarujete raz-dva.

Ak vám už v kuchyni dochádzajú nápady, tento určite oceníte. Nielenže táto kuracia rolka ulahodí vašim chuťovým pohárikom, ale nie je potrebné ani dlhé státie pri sporáku. Jednoduchá a rýchla príprava a zvyšok už za vás odpracuje rúra :)

Potrebujeme:

750 g kuracích pŕs

1  cibuľa

2 PL strúhanky

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Plnka:

130 g smotanového syra

25 g masla

2 varené vajcia

1 strúčik cesnaku

petržlen, alebo kôpor

20 g tvrdého syra

soľ podľa chuti

Postup:

1. Pripravíme si plnku. Nastrúhame si vajcia a zmiešame so smotanovým syrom (syr môžeme zmraziť a tiež nastrúhať na strúhadle), zmäknutým maslom a prelisovaným cesnakom. Vňať nasekáme na jemno, pridáme do plnky a dobre premiešame. Osolíme a hmotu vyformujeme do tvaru dlhšieho hranola. Dáme do chladničky.

2. Kuracie mäso a cibuľu pomelieme mlynčekom na mäso. Pridáme strúhanku, soľ a korenie. Všetko dôkladne zmiešame.

3. Mleté mäso preložíme na potravinársku fóliu, vytvarujeme do obdĺžnika a na kraj položíme plnku. Zrolujeme.

4. Plech si vystelieme papierom na pečenie, mäsovú rolku posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 20 – 25 minút. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes