Lahodná domáca aspiková pochúťka: Na slávnostnom stole sa bude vynímať, farebná pastva pre oči a kulinársky zážitok pre žalúdok!

Pripravte si mimoriadne chutné predjedlo, ktoré bude žiariť na prestretom stole.

Výsledok je naozaj pôžitok a ani vás nebude veľa stáť.

 

Mimoriadne chutná kuracia huspenina podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

4 ks kuracích stehien

...

1,2 l vody

1-2 mrkvy

1 cibuľu

1 PL soli

korenie podľa chuti (koriander, čierne korenie…)

15 g práškovej želatíny

100 ml studenej prevarenej vody

Na ozdobenie:

6 ks prepeličích vajec

mrazený zelený hrášok

semienka granátového jablka

olivy

petržlenovú vňať

cesnak (podľa chuti)

Postup:

Do hrnca uložíme kuracie stehná, zalejeme vodou a počas varenia pridáme mrkvu, cibuľu, soľ a korenie podľa chuti.

Mrkvu a cibuľu vyberieme po 20-ich minútach a kuracie stehná ďalej varíme do mäkka.

 

 

Uvarené kuracie stehná vyberieme a vývar precedíme do ďalšieho hrnca.

Do malej misky nasypeme želatínu, zalejeme studenou prevarenou vodou, premiešame a necháme 50 minút napučať.

Želatínu potom necháme rozpustiť v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli a za miešania ju pridáme do vývaru.

 

 

Uvarenú mrkvu nakrájame na krúžky a pomocou formičky z nich vyrežeme ozdoby.

Olivy nakrájame na malé krúžky a uvarené prepeličie vajíčka prekrojíme na polovicu.

 

 

Kuracie mäso oddelíme od kosti a najemno nakrájame.

Na dno sklenenej formy nalejeme polovicu naberačky vývaru.

 

 

Na dno formy ozdobne podľa vlastnej fantázie naukladáme vajcia, mrkvu, semienka granátového jablka, hrášok, petržlenovú vňať a zalejeme polovicou naberačky vývaru.

Ďalšiu vrstvu pridáme mäso, vajíčka, semienka, olivy, vňať, zalejeme vývarom, naukladáme mäso, hrášok, mrkvu, granátové semienka a až po okraj dolejeme vývar.

 

 

Formu dáme vychladnúť do chladničky na 5-6 hodín.

 

Huspeninu vyberieme z formy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn