Pripravte si mimoriadne chutné predjedlo, ktoré bude žiariť na prestretom stole.
Výsledok je naozaj pôžitok a ani vás nebude veľa stáť.
Mimoriadne chutná kuracia huspenina podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
4 ks kuracích stehien
1,2 l vody
1-2 mrkvy
1 cibuľu
1 PL soli
korenie podľa chuti (koriander, čierne korenie…)
15 g práškovej želatíny
100 ml studenej prevarenej vody
Na ozdobenie:
6 ks prepeličích vajec
mrazený zelený hrášok
semienka granátového jablka
olivy
petržlenovú vňať
cesnak (podľa chuti)
Postup:
Do hrnca uložíme kuracie stehná, zalejeme vodou a počas varenia pridáme mrkvu, cibuľu, soľ a korenie podľa chuti.
Mrkvu a cibuľu vyberieme po 20-ich minútach a kuracie stehná ďalej varíme do mäkka.
Uvarené kuracie stehná vyberieme a vývar precedíme do ďalšieho hrnca.
Do malej misky nasypeme želatínu, zalejeme studenou prevarenou vodou, premiešame a necháme 50 minút napučať.
Želatínu potom necháme rozpustiť v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli a za miešania ju pridáme do vývaru.
Uvarenú mrkvu nakrájame na krúžky a pomocou formičky z nich vyrežeme ozdoby.
Olivy nakrájame na malé krúžky a uvarené prepeličie vajíčka prekrojíme na polovicu.
Kuracie mäso oddelíme od kosti a najemno nakrájame.
Na dno sklenenej formy nalejeme polovicu naberačky vývaru.
Na dno formy ozdobne podľa vlastnej fantázie naukladáme vajcia, mrkvu, semienka granátového jablka, hrášok, petržlenovú vňať a zalejeme polovicou naberačky vývaru.
Ďalšiu vrstvu pridáme mäso, vajíčka, semienka, olivy, vňať, zalejeme vývarom, naukladáme mäso, hrášok, mrkvu, granátové semienka a až po okraj dolejeme vývar.
Formu dáme vychladnúť do chladničky na 5-6 hodín.
Huspeninu vyberieme z formy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: