plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poctivá SILVESTROVSKÁ huspenina: Kto ju jedáva, nepotrebuje doktorov celý rok, zvykol hovoriť náš dedko!

Hovorí sa, že dobrá huspenina je lepšia ako sto doktorov.

Tento recept zvykol dedo robiť vždy na koniec roka, aby nás zdravie a sila sprevádzali počas celého nového roka.

Pripravte si doma lahodnú huspeninu s viac druhmi mäsa a prekvapte svojich blízkych.

 

 

Chuť tohto pokrmu je nezameniteľná a mäsko také jemné, že sa vám bude rozplývať v ústach.

Vynikajúci recept na najlahodnejšiu domácu huspeninu z youtube kanála Рецепты от Мамули.

Čo dokáže huspenina s našim zdravím?

Pozitívne ovplyvňuje naše kosti, chrupavky a celý pohybový aparát, prospieva elasticite ciev, zdraviu zubov.

Vďaka vysokému obsahu kolagénu ju ocenia aj ženy – zaručí vám pevnú a pružnú pokožku.

Najvýznamnejšou zložkou, ktorej huspenina vďačí za svoje liečivé účinky, je kolagén.

Túto bielkovinu, nazývanú v kozmetickom priemysle aj bielkovinou mladosti, obsahujú najmä väzivové tkanivá, ako sú kože, chrupavky, šľachy, kĺby.

Ďalšou významnou bielkovinou prítomnou v huspenine je elastín, ktorý dodáva nevyhnutnú elasticitu tkanivám našich vnútorných orgánov (cievy, srdce, šľachy, koža).

Dnes vám poradíme, ako si ju pripraviť podľa toho najlepšie receptu našich dedov.

Potrebujeme:

 

 

1,6 kg hovädzieho stehna

1,7 kg bravčového kolena

1,5 kg hydinového mäsa (morčacie + kuracie)

1 cibuľu

 

 

1 mrkvu

8-10 strúčikov cesnaku

3 bobkové listy

15 zrniek čierneho korenia

soľ podľa chuti

 

 

Postup:

Na začiatku mäso dôkladne umyjeme.

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

Prikryjeme a varíme, kým voda nezačne vrieť.

 

 

Mäso a hrniec opláchneme vodou.

Do čistého hrnca vložíme mäso.

Nalejeme čistú vodu (cca liter vody na kilogram mäsa).

Pridáme soľ. Potom vložíme cibuľu.

Nakoniec do hrnca pridáme mrkvu.

 

 

Hrniec prikryjeme pokrievkou.

Mäso varíme asi 6-7 hodín, kým sa neoddelí od kosti.

Počas varenia odstránime z vody penu.

 

 

Vývar necháme prudko zovrieť.

Do hrnca vložíme kuracie stehná, bobkový list a korenie.

Varíme ďalšiu hodinu.

 

 

Uvarené mäso oddelíme od kosti a dôkladne pretriedime.

Na dno nádob pridáme pretlačený cesnak.

Potom rozložíme kúsky mäsa.

 

 

Cez sitko precedíme do nádob horúci vývar.

Nádoby vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes