Osviežujúci čokoládový dezert s krémovo-malinovou náplňou, ktorý sa hodí k akejkoľvek príležitosti.
Príprava vám nezaberie veľa času a táto sladká dobrota si získa vaše srdcia.
Mimoriadne chutný recept na jemný čokoládovo-malinový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
2 vajcia
štipku soli
120 g kryštálového cukru
150 ml mlieka
50 ml rastlinného oleja
150 g hladkej múky
30 g kakaa
1 ČL prášku do pečiva
Na plnku:
250 g mrazených malín
80 g kryštálového cukru
30 g kukuričného škrobu
150 g kondenzovaného mlieka
200 ml smotany na šľahanie
Na polevu:
150 g mliečnej čokolády
80 ml smotany na šľahanie
50 g arašidov
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia, soľ a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridávame cukor.
Potom počas šľahania postupne nalievame mlieko.
Nakoniec prilejeme olej.
Do zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.
Všetko spolu vymiešame metličkou.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Do hlbokej panvice pridáme mrazené maliny, cukor a špachtľou premiešame.
Potom pridáme škrob a zamiešame.
Malinovú zmes varíme za stáleho miešania na sporáku do zhustnutia.
Do hlbokej misky pridáme kondenzované mlieko a smotanu.
Mixérom vyšľaháme krém.
Cesto prekrojíme na polovicu a vložíme do formy.
Šľahačkový krém nanesieme špachtľou na cesto a rozotrieme.
Potom nanesieme malinový krém.
Nakoniec pridáme vrstvu šľahačkového krému a prekryjeme plátom cesta.
Dezert vložíme na hodinu do chladničky.
V menšej miske roztopíme čokoládu, pridáme teplú smotanu a lyžičkou zmiešame.
V mixéri rozdrvíme arašidy a nasypeme ich do roztopenej čokolády.
Dezert vyberieme z formy, polejme ho čokoládou a rozotrieme zo všetkých strán.
Po stuhnutí polevy môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: