Lahodná čokoládová torta pre každého: Neopísateľná chuť bez želatíny!

Osviežujúci čokoládový dezert s krémovo-malinovou náplňou, ktorý sa hodí k akejkoľvek príležitosti.

Príprava vám nezaberie veľa času a táto sladká dobrota si získa vaše srdcia.

 

 

Mimoriadne chutný recept na jemný čokoládovo-malinový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

120 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

150 g hladkej múky

30 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

Na plnku:

250 g mrazených malín

80 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

150 g kondenzovaného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

Na polevu:

150 g mliečnej čokolády

80 ml smotany na šľahanie

50 g arašidov

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia, soľ a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

 

 

Potom počas šľahania postupne nalievame mlieko.

Nakoniec prilejeme olej.

 

 

Do zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.

Všetko spolu vymiešame metličkou.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do hlbokej panvice pridáme mrazené maliny, cukor a špachtľou premiešame.

Potom pridáme škrob a zamiešame.

 

 

Malinovú zmes varíme za stáleho miešania na sporáku do zhustnutia.

Do hlbokej misky pridáme kondenzované mlieko a smotanu.

 

 

Mixérom vyšľaháme krém.

Cesto prekrojíme na polovicu a vložíme do formy.

 

 

Šľahačkový krém nanesieme špachtľou na cesto a rozotrieme.

Potom nanesieme malinový krém.

 

 

Nakoniec pridáme vrstvu šľahačkového krému a prekryjeme plátom cesta.

Dezert vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

V menšej miske roztopíme čokoládu, pridáme teplú smotanu a lyžičkou zmiešame.

V mixéri rozdrvíme arašidy a nasypeme ich do roztopenej čokolády.

 

 

Dezert vyberieme z formy, polejme ho čokoládou a rozotrieme zo všetkých strán.

Po stuhnutí polevy môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay