Tiramisu torta ako z vychytenej cukrárne. Pripravte si ju doma podľa tohto receptu z youtube a doma vás budú na rukách nosiť! Je to práca na 20 minút a potom už len 2 hodinky chladíte.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
70 g cukru
50 g hladkej múky
20 g kukuričného škrobu
20 g mandlí
plech 20 x 30 cm
Na krém:
150 g mascarpone
40 g kondenzovaného mlieka
100 g šľahačkovej smotany
Na impregnáciu:
50 ml kávy
Postup:
Mandle si posekáme alebo pomelieme na múčku. Vajcia si rozklepneme do misy, šľaháme ručným šľahačom a postupne zašľahávame cukor. Šľaháme do peny a do nej následne preosejeme múku a kukuričný škrob.
Pridáme pomleté mandle a vypracujeme metličkou dohladka. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravené cesto.
Plech s cestom jemne pobúchame po stole a dáme ho piecť do rozohriatej rúry pri 180 °C asi na 10 – 15 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém.
V miske si zmiešame mascarpone, kondenzované mlieko a vyšľaháme mixérom. Za stáleho šľahania pridávame šľahačkovú smotanu.
Upečený plát cesta vyberieme opatrne z plechu, otočíme a dáme dolu papier na pečenie. Orežeme kraje a plát prerežeme na dve rovnaké polovice.
Jeden plát položíme na podnos a zvlhčíme po celom povrchu pripravenou kávou. Potom rovnomerne rozotrite krém.
Druhý plát si tiež rovnomerne naimpregnujeme kávou, položíme na krémovú vrstvu, jemne pritlačíme a celé odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom už len posypeme kakaom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video recept!