plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná a jednoduchá tiramisu torta: Máte ju hotovú za 20 minút a je taká dobrá, že nebudete stíhať krájať!

Tiramisu torta ako z vychytenej cukrárne. Pripravte si ju doma podľa tohto receptu z youtube a doma vás budú na rukách nosiť! Je to práca na 20 minút a potom už len 2 hodinky chladíte.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

70 g cukru

50 g hladkej múky

20 g kukuričného škrobu

20 g mandlí

plech 20 x 30 cm

Na krém:

150 g mascarpone

40 g kondenzovaného mlieka

100 g šľahačkovej smotany

Na impregnáciu:

50 ml kávy

Postup:

Mandle si posekáme alebo pomelieme na múčku. Vajcia si rozklepneme do misy, šľaháme ručným šľahačom a postupne zašľahávame cukor. Šľaháme do peny a do nej následne preosejeme múku a kukuričný škrob.

Pridáme pomleté mandle a vypracujeme metličkou dohladka. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravené cesto.

Plech s cestom jemne pobúchame po stole a dáme ho piecť do rozohriatej rúry pri 180 °C asi na 10 – 15 minút.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém.

V miske si zmiešame mascarpone, kondenzované mlieko a vyšľaháme mixérom. Za stáleho šľahania pridávame šľahačkovú smotanu.

Upečený plát cesta vyberieme opatrne z plechu, otočíme a dáme dolu papier na pečenie. Orežeme kraje a plát prerežeme na dve rovnaké polovice.

Jeden plát položíme na podnos a zvlhčíme po celom povrchu pripravenou kávou. Potom rovnomerne rozotrite krém.

Druhý plát si tiež rovnomerne naimpregnujeme kávou, položíme na krémovú vrstvu, jemne pritlačíme a celé odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom už len posypeme kakaom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes