Lahodná a veľmi jednoduchá talianska polievka s cesnakom a krutónmi: Budete sa tešiť na obed a výborná je aj na večeru!

Máte chuť na rýchlu a vynikajúcu domácu polievku?

Na jeseň a v zime najlepšie padne polievka, ktorá okrem vynikajúcej chuti aj perfektne zahreje a navyše posilní aj vašu obranyschopnosť.

Reč je o cesnakovej polievke, ale tentokrát na taliansky spôsob.

Jednoduchý a rýchly recept z youtube na mimoriadne chutnú taliansku polievku, ktorú určite odporučíte všetkým svojim známym.

Potrebujeme:

Na vývar:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

2 mrkvy

zelerovú vňať

1 papriku

2 l vody

1 lyžičku soli

Na zmes:

2 červené cibule

pór

1 veľkú hlávka cesnaku

1 lyžičku mletej rasce

soľ

700 g zemiakov

100 ml smotany na varenie

Na zásmažku:

3 PL slnečnicového oleja

2 PL múky

Na dochutenie:

petržlenovú vňať

bagetu

olivový olej

soľ

údenú práškovú papriku

Postup:

Na začiatku si pripravíme zeleninový vývar.

Nakrájame cibuľu, mrkvu, zelerovú vňať, papriku na kolieska a zeleninu pridáme do hrnca.

Zeleninovú zmes zalejeme vodou, pridáme soľ, zamiešame, zakryjeme pokrievkou.

Po zovretí necháme 15 minút variť.

Červenú cibuľu nakrájame na plátky a dáme ju na panvicu.

Dobre umytý pór vodorovne rozkrojíme na polovicu, natenko ho nakrájame a pridáme na panvicu.

Do zmesi pridáme olivový olej.

Za občasného miešania varíme na strednom ohni 15 minút.

Strúčik cesnaku očistíme a nakrájame, pridáme do zeleninovej zmesi na panvici.

V smažení pokračujeme 7 minút.

.

Potom pridáme mletú rascu, soľ, premiešame, dáme do hrnca a pridáme nakrájane zemiaky.

Zmes zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

Ak sú zemiaky dostatočne mäkké, pridáme smotanu a varíme 5-7 minút a potom vymiešame ručným mixérom.

Na panvicu dáme slnečnicový olej, múku a pripravíme si zlatistú zásmažku.

Nalejeme ju do polievky a neustále miešame.

Do zmesi pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a premiešame.

Krajce bagety nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich na panvicu poliatu olivovým olejom.

Potom pridáme soľ, údenú papriku a za občasného premiešania smažíme 5 minút.

Veľmi chutnú a voňavú polievku kombinovanú s opečenými krutónmi z bagety môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár