Lahodná a veľmi jednoduchá talianska polievka s cesnakom a krutónmi: Budete sa tešiť na obed a výborná je aj na večeru!

Máte chuť na rýchlu a vynikajúcu domácu polievku?

Na jeseň a v zime najlepšie padne polievka, ktorá okrem vynikajúcej chuti aj perfektne zahreje a navyše posilní aj vašu obranyschopnosť.

 

 

Reč je o cesnakovej polievke, ale tentokrát na taliansky spôsob.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý a rýchly recept z youtube na mimoriadne chutnú taliansku polievku, ktorú určite odporučíte všetkým svojim známym.

Potrebujeme:

Na vývar:

1 cibuľu

2 mrkvy

zelerovú vňať

1 papriku

2 l vody

1 lyžičku soli

Na zmes:

 

 

2 červené cibule

pór

1 veľkú hlávka cesnaku

1 lyžičku mletej rasce

soľ

700 g zemiakov

100 ml smotany na varenie

Na zásmažku:

3 PL slnečnicového oleja

2 PL múky

Na dochutenie:

petržlenovú vňať

bagetu

olivový olej

soľ

údenú práškovú papriku

Postup:

Na začiatku si pripravíme zeleninový vývar.

Nakrájame cibuľu, mrkvu, zelerovú vňať, papriku na kolieska.

Zeleninu pridáme do hrnca.

Zeleninovú zmes zalejeme vodou, pridáme soľ, zamiešame, zakryjeme pokrievkou.

Po zovretí necháme 15 minút variť.

 

 

Červenú cibuľu nakrájame na plátky a dáme ju na panvicu.

Dobre umytý pór vodorovne rozkrojíme na polovicu, natenko ho nakrájame a pridáme na panvicu.

 

 

Do zmesi pridáme olivový olej.

Za občasného miešania varíme na strednom ohni 15 minút.

Strúčik cesnaku očistíme a nakrájame, pridáme do zeleninovej zmesi na panvici.

V smažení pokračujeme 7 minút.

 

.

 

Potom pridáme mletú rascu, soľ.

Premiešame, dáme do hrnca a pridáme nakrájane zemiaky.

Zmes zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

 

 

Ak sú zemiaky dostatočne mäkké, pridáme smotanu.

Varíme 5-7 minút a potom vymiešame ručným mixérom.

Na panvicu dáme slnečnicový olej, múku a pripravíme si zlatistú zásmažku.

Nalejeme ju do polievky a neustále miešame.

 

 

Do zmesi pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a premiešame.

Krajce bagety nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich na panvicu poliatu olivovým olejom.

Potom pridáme soľ, údenú papriku a za občasného premiešania smažíme 5 minút.

 

 

Veľmi chutnú a voňavú polievku kombinovanú s opečenými krutónmi z bagety môžeme podávať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay