plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký a vynikajúci šalát z čínskej kapusty a horčicového dresingu

Šalát je vhodný ako príloha napríklad k pečienke s ryžou, ale je chutný aj samostatne.

Potrebujeme (na 1 šalát)

[line_list]

  • 1 hlávka čínskej kapusty
  • 3 paradajky
  • 1 šalátová uhorka
  • malá konzerva sterilizovanej kukurice
  • 200 g tvrdého strúhaného syru
  • NA DRESING: 5 PL tatárskej omáčky, 1 PL oleja, 1 PL horčice, 1 PL octu, podľa chuti soľ

[/line_list]

 

 

Postup

Čínsku kapustu rozoberieme na listy, umyjeme a nakrájame na rezančeky – hrubú dužinu z vrchných listov vykrajujeme. Nachystajte si najväčšiu misu – bude toho totiž dosť.

Pridáme nadrobno nakrájanú uhorku, paradajky, vysypeme kukuricu a najemno nastrúhaný syr a dobre premešiame.

Zmiešame tatárku, horčicu, olej a ocot, zamiešame do šalátiku. Jemne prisolíme (podľa chuti) a šupneme aspoň na 20 minút do chladničky, nech sa chute dobre premiešajú.

Šalát je vhodný ako príloha napríklad k pečienke s ryžou, ale je chutný aj samostatne.

Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes