Potrebujeme (na 1 šalát)
[line_list]
- 1 hlávka čínskej kapusty
- 3 paradajky
- 1 šalátová uhorka
- malá konzerva sterilizovanej kukurice
- 200 g tvrdého strúhaného syru
- NA DRESING: 5 PL tatárskej omáčky, 1 PL oleja, 1 PL horčice, 1 PL octu, podľa chuti soľ
[/line_list]
Postup
Čínsku kapustu rozoberieme na listy, umyjeme a nakrájame na rezančeky – hrubú dužinu z vrchných listov vykrajujeme. Nachystajte si najväčšiu misu – bude toho totiž dosť.
Pridáme nadrobno nakrájanú uhorku, paradajky, vysypeme kukuricu a najemno nastrúhaný syr a dobre premešiame.
Zmiešame tatárku, horčicu, olej a ocot, zamiešame do šalátiku. Jemne prisolíme (podľa chuti) a šupneme aspoň na 20 minút do chladničky, nech sa chute dobre premiešajú.
Šalát je vhodný ako príloha napríklad k pečienke s ryžou, ale je chutný aj samostatne.
Dobrú chuť!