plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký a vynikajúci šalát z čínskej kapusty a horčicového dresingu

Šalát je vhodný ako príloha napríklad k pečienke s ryžou, ale je chutný aj samostatne.

Mám pre vás super recept na ľahký a veľmi chutný šalát, ktorý si zamilujete.

 

 

Chuť je dokonale lahodná a jemná.

Vďaka zálievke tromfne aj slávny coleslaw z fastfoodu, na ktorom boli moje deti doslova závislé.

Šalát robím celý rok – na ľahkú večeru, ako prílohu a samozrejme nemôže chýbať na grilovačke.

Odporúčam vám tento luxusný domáci recept z čínskej kapusty.

 

 

Samozrejeme, môžete pužiť aj obyčajnú kapustu, ale z čínskej kapusty nám chutí ešte viac.

Potrebujeme (na 1 šalát):

1 hlávka čínskej kapusty

3 paradajky

1 šalátová uhorka

malá konzerva sterilizovanej kukurice

200 g tvrdého strúhaného syru

NA DRESING:

5 PL tatárskej omáčky

1 PL oleja

1 PL horčice

1 PL octu

podľa chuti soľ

Postup:

Čínsku kapustu rozoberieme na listy.

 

 

Umyjeme a nakrájame na rezančeky.

Hrubú dužinu z vrchných listov nemusíte odstrániť,  ja ju krájam na kocky a pridávam do šalátu.

Nachystajte si najväčšiu misu – bude toho totiž dosť.

 

 

Pridáme nadrobno nakrájanú uhorku.

Pridáme aj paradajky.

Vysypeme kukuricu a najemno nastrúhaný syr.

 

 

Dobre premešiame.

Dressing:

Dressing si pripravíme v samostatnej miske.

 

 

Zmiešame tatárku, horčicu, olej a ocot.

Zamiešame do šalátiku.

Jemne prisolíme (podľa chuti).

 

 

Odložíme ho aspoň na 20 minút do chladničky, nech sa chute dobre prepoja.

Šalát je vhodný ako príloha napríklad k pečienke s ryžou, ale je chutný aj samostatne.

 

 

Skúste ho, je dokonca ešte chutnejší ako slávny colesaw.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes