Tento skvelý koláčik je vhodný na akúkoľvek príležitosť. Tento dezert je tiež skvelou maškrtou pre deti – je plný tvarohu a namiesto múky obshuje krupicu. Jednoducho skvelá a zdravá maškrta na akúkoľvek príležitosť.
Potrebujeme:
500 g jemne hrudkovitého tvarohu
3 vajcia
5 lyžíc krupice
3 lyžice trstinového cukru
1 lyžičku vanilkovej esencie
1 ½ lyžičky prášku do pečiva
Podľa chuti: hrozienka, orechy…
Voliteľné: 80 g kyslej smotany
Postup:
Oddelíme biely od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s tvarohom, krupicou a cukrom. Pridáme prášok do pečiva, hrozienka a vanilku. Všetko spolu dôkladne vymiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovo-tvarohovej hmoty.
Cesto navrstvíme do formy vymastenej maslom. Ak použijeme kyslú smotanu, navrstvíme ju navrch.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút, alebo kým povrch koláča nie je na povrchu zlatisto hnedá.
Koláčik podávame ešte teplý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: naeshsya