Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou a tatárskou: Vyskúšajte neskutočne dobrý šalátik s medovo-horčicovou zálievkou!

Ľahká večera, ktorá vás zasýti a môžete si ho dopriať bez výčitiek svedomia. Lahodné kuracie mäso, svieža zelenina a fantastická medovo-horčicová zálievka. Jednoducho pochúťka, na ktorú sa budete tešiť už od rána!

Ľahká večera, ktorá vás zasýti a môžete si ho dopriať bez výčitiek svedomia. Lahodné kuracie mäso, svieža zelenina a fantastická medovo-horčicová zálievka. Jednoducho pochúťka, na ktorú sa budete tešiť už od rána!

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 plechovku konzervovanej kukurice

1 plechovku konzervovanej červenej fazule

1 zelenú papriku

2 paradajky

...

1 strednú cibuľu

1 strúčik cesnaku

Petržlen

Korenie na kurča

Zálievka

1/3 lyžice olivového oleja

3 lyžice octu

3 lyžice horčice

1 a 1/2 lyžice medu

2 strúčiky cesnaku

½ lyžičky tymiánu

Postup:

Kuracie mäso opláchneme a vysušíme utierkou. Nakrájame na kocky a posypeme korením. Vložíme do chladničky marinovať na cca 60 minút a potom ho osmažíme domäkka.

Kukuricu a červenú fazuľku scedíme z nálevu a necháme odkvapkať, vložíme do väčšej misky. Pridáme papriku a paradajky nakrájané na väčšie kocky, pričom prebytočnú šťavu z paradajok odstránime. Do misky pridáme cibuľu nakrájanú najemno, nasekaný petržlen a prelisovaný cesnak.

Do misky so zeleninou pridáme kuracie kúsky a premiešame.

Pripravíme si zálievku: Ocot, olej, horčicu, med, tymián a drvený cesnak zmiešame v miske a necháme cca 20 minút odpočívať. Nakoniec zeleninovo-kurací šalát zalejeme zálievkou, poriadne premiešame a môžeme servírovať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk