Jarný šalát

Tento šalátik v našej rodine poznáme ako jarný šalát, ale môžete ho samozrejme pripravovať aj počas iných ročných období. Je vynikajúci, lahodný a skutočne jednoduchý na prípravu. Stačí len spojiť všetky ingrediencie a vychutnávať si skvelú chuť ľahkého obeda alebo olovrantu.

Tento šalátik v našej rodine poznáme ako jarný šalát, ale môžete ho samozrejme pripravovať aj počas iných ročných období. Je vynikajúci, lahodný a skutočne jednoduchý na prípravu. Stačí len spojiť všetky ingrediencie a vychutnávať si skvelú chuť ľahkého obeda alebo olovrantu.

Potrebujeme:

2-3 ks paradajok

500 g kuracích pŕs

150 g strúhaného syra

Červené sterilizované fazule – scedené z nálevu

Zelený šalát

...

Sucháre

2-3 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

1 lyžičku olivového oleja

Soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kúsky a dusíme na mierom ohni 15-20 minút.

Paradajky nakrájame na menšie kúsky a šalátové listy natrháme.

Jogurt zmiešame s olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami.

Všetky prísady zmiešame v šalátovej mise a nakoniec pridáme dressing. Posypeme suchármi alebo domácimi krutónmi zo staršieho chlebíka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk