Nikdy by som nepovedala, že pečená cuketa môže chutiť lepšie, ako vyprážaná: Stačí, ak ju zalejete touto syrovo-cesnakovou zmesou!

Ideálna príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo na teplé dni. Navyše, pripravíte ju veľmi rýchlo a skutočne jednoducho. Stačí len nakrájať, zaliať omáčkou a šup do rúry. :-)

Ideálna príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo na teplé dni. Navyše, pripravíte ju veľmi rýchlo a skutočne jednoducho.

Stačí len nakrájať, zaliať omáčkou a šup do rúry. :-)

Je to vynikajúce aj namiesto zemiakov, alebo ťažkých šalátov s majonézou.

Potrebujeme:

150 ml mlieka (alebo smotany na varenie)

2 ks mladej cukety

...

3 vajcia

2-3 strúčiky cesnaku

70 g parmezánu

3 lyžice hladkej múky

Pol zväzku petržlenu nasekaného najemno

Soľ a mleté korenie podľa chuti

Bazalku podľa chuti

3 lyžice oleja

Postup:

Plech vymastíme olejom.

Uložíme doň cuketu nakrájanú na menšie kúsky.

Vajcia rozšľaháme.

Pridáme k nim petržlenovú vňať, soľ, korenie, cesnak, mlieko a bazalku – dobre premiešame.

Nakoniec pridáme, syr a múku.

Miešame dohladka.

Zmesou rovnomerne zalejeme cuketu.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Pečieme približne 40-45 minút (prípadne, kým nebude povrch zmesi zlatistý).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: eda