plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký a chutný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina: Dve rôzne vrstvy spolu vytvoria dokonalý celok!

Lahodný dezert podľa receptu z youtube, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Stačí len naliať do misy a nechať stuhnúť!

Potrebujeme:

40 g želatíny

300 ml jahodového džúsu alebo čerstvej jahodovej šťavy

300 ml studenej vody

400 g kondenzovaného mlieka

400 g šľahačkovej smotany

1 pohár sušeného mlieka

12 g bezfarebnej želatíny

Postup:

Želatínu si zmiešame s jahodovým džúsom a vodou.

 

Dobre premiešame metličkou. 

Misu alebo formu si vymastíme trochou oleja a následne do nej nalejeme želatínovú hmotu.

Odložíme do chladničky na 2 hodiny. 

Kondenzované mlieko nalejeme do mixéra.

Pridáme šľahačkovú smotanu, sušené mlieko a s vodou zarobenú bezfarebnú želatínu (pripravte si ju podľa návodu na obale).

Mixujeme až kým nevznikne homogénna zmes. 

Vzniknutý krém nalejeme na želatínovú vrstvu a odložíme na 2 hodiny do chladničky. 

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes