Naučte sa tiramisu, z ktorého sa nepriberá: Žiaden cukor, ľahký krém a za pár centov maškrtí celá rodina!

Takéto tiramisu si môže dať pokojne aj modelka, je totižto ľahké a hlavne bez cukru aj tučného mascarpone.

Takéto tiramisu si môže dať pokojne aj modelka, je totižto ľahké a hlavne bez cukru aj tučného mascarpone.

Potrebujeme:

200 g celozrnných piškót

400 g nízkotučný tvaroh

200 g kyslej smotany alebo hustý biely jogurt

Med, brezový cukor, prípadne trstinový cukor na osladenie

1 lyžička kávy + voda

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kakao, vanilková aróma

Voliteľné: Stužovač za studena

Postup:

Šľahačom zmiešame smotanu, tvaroh, sladidlo, vanilkovú arómu. Ak chcete, aby krém lepšie držal, môžeme na konci vmiešať želatínový stužovač za studena. Uvidíte podľa konzistencie.

Uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Piškóty namočíme do kávy a ukladáme do menšej misy.

Na piškóty navrstvíme časť krému, opäť máčané piškóty a zvyšok krému môžeme navrstviť pomocou cukrárskeho vrecka. Posypeme kakaom a podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)