Takéto tiramisu si môže dať pokojne aj modelka, je totižto ľahké a hlavne bez cukru aj tučného mascarpone.
Potrebujeme:
200 g celozrnných piškót
400 g nízkotučný tvaroh
200 g kyslej smotany alebo hustý biely jogurt
Med, brezový cukor, prípadne trstinový cukor na osladenie
1 lyžička kávy + voda
Kakao, vanilková aróma
Voliteľné: Stužovač za studena
Postup:
Šľahačom zmiešame smotanu, tvaroh, sladidlo, vanilkovú arómu. Ak chcete, aby krém lepšie držal, môžeme na konci vmiešať želatínový stužovač za studena. Uvidíte podľa konzistencie.
Uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Piškóty namočíme do kávy a ukladáme do menšej misy.
Na piškóty navrstvíme časť krému, opäť máčané piškóty a zvyšok krému môžeme navrstviť pomocou cukrárskeho vrecka. Posypeme kakaom a podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)