Ľahké fašírky z ovsených vločiek

Tip na rýchly obed, na ktorom si môžete pochutnávať už o pár minút. Navyše, tieto fašírky neobsahujú žiadnu múku, aj preto sú skvelou voľbou na ľahká obed. Môžete zvoliť rýchlejšiu vyprážanú alebo dietnejšiu pečenú verziu.

Tip na rýchly obed, na ktorom si môžete pochutnávať už o pár minút. Navyše,  tieto fašírky neobsahujú žiadnu múku, aj preto sú skvelou voľbou na ľahká obed. Môžete zvoliť rýchlejšiu vyprážanú alebo dietnejšiu pečenú verziu.

Potrebujeme:

1 šálku ovsených vločiek

1 ks cibule

1 strúčik cesnaku

1 stredne veľký zemiak

1 menšie vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Korenie a soľ podľa chuti

Podľa potreby (celozrnnú strúhanku)

Postup:

Ovsené vločky zalejeme 100 ml horúcej vody a necháme 15 -20 minút nasiaknuť. Medzitým si očistíme cibuľu a nastrúhame na strúhadle. Rovnako očistíme a nastrúhame zemiak. Pretlačený cesnak pridáme k vločkám a pridáme aj strúhanú cibuľu, zemiak, vajce a vymiešame homogénne cesto – podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky, ak sa nám zdá hmota príliš riedka.

Z hmoty vyformujeme fašírky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Prípadne môžeme zvoliť aj pečenú verziu. Fašírky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie sú na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)