Tip na rýchly obed, na ktorom si môžete pochutnávať už o pár minút. Navyše, tieto fašírky neobsahujú žiadnu múku, aj preto sú skvelou voľbou na ľahká obed. Môžete zvoliť rýchlejšiu vyprážanú alebo dietnejšiu pečenú verziu.
Potrebujeme:
1 šálku ovsených vločiek
1 ks cibule
1 strúčik cesnaku
1 stredne veľký zemiak
1 menšie vajce
Korenie a soľ podľa chuti
Podľa potreby (celozrnnú strúhanku)
Postup:
Ovsené vločky zalejeme 100 ml horúcej vody a necháme 15 -20 minút nasiaknuť. Medzitým si očistíme cibuľu a nastrúhame na strúhadle. Rovnako očistíme a nastrúhame zemiak. Pretlačený cesnak pridáme k vločkám a pridáme aj strúhanú cibuľu, zemiak, vajce a vymiešame homogénne cesto – podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky, ak sa nám zdá hmota príliš riedka.
Z hmoty vyformujeme fašírky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Prípadne môžeme zvoliť aj pečenú verziu. Fašírky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)