plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie halušky som v živote nejedla: Stačí, keď vynecháte zemiak a do cesta nastrúhate túto prísadu – halušky sú neskutočné!

Keď mama ochutnala, povedala mi, že sa môžem vydávať.

Keď mama ochutnala, povedala mi, že sa môžem vydávať. Sú naozaj vynikajúce a ide o skvelý spôsob, ako zužitkovať cuketu a pripraviť obľúbené jedlo v ľahšom prevedení. Keď budete mať doma cuketu, určite skúste, nebudete ľutovať!

Potrebujeme (na 2-3 porcie):

300 g cukety

1 vajce

Polohrubú alebo aj hladkú múku podľa potreby (asi 100 g)

Podávame s bryndzou a kyslou smotanou, taveným syrom, tvarohom, alebo ako strapačky (ja ich jem aj samé, sú výborné).

Postup:

Cuketu ošúpeme a nastrúhame najemno – necháme chvíľku vypotiť a odstránime prebytočnú šťavu. Pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame nie príliš husté cesto. Ako klasicky hádžeme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku nechať prevariť a môžeme scediť. Podávame s prílohou podľa chuti. Halušky sú jemné a vynikajúce.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Michaela Trogárová

Najlepšie recepty na dnes