plny-hrniec_transparent_negativ.png

ĽADOVÝ VIETOR: Recept z ULTRA ľahučkého cesta, ktorý pobláznil už celé generácie!

Nebesky jemný koláč s krémom a jednoduchou prípravou!

Pripravte si doma krémový dezert so šľahačkou a kúskami ovocia, ktorý je taký lahodný, že vám bude miznúť pred očami.

 

 

Jednoduchá príprava a neskutočne očarujúca chuť z neho robia neodolateľnú lahôdku.

Výnimočný recept na najlahodnejší krémový dezert s ovocím z portálu lakofinorecept.

Potrebujeme:

Na cesto:

9 bielkov

soľ

30 dg kryštálového cukru

3 PL jablčného octu

 

 

Na krém:

9 žĺtkov

4 PL kryštálového cukru

4 PL hrubej múky

2 a 1/2 dcl mlieka

3 balenia vanilkového cukru

 

 

25 dg masla

2 dcl sladkej smotany na šľahanie

Navyše:

7 dcl smotany na šľahanie

1 a 1/2 banánu

15 jahôd

2 kiwi

citrónovú šťavu

 

Postup:

Rúru vyhrejeme na 150°C (ventilátor). Formu na pečenie (26 cm) vyložíme papierom na pečenie.

Vymastíme maslom a posypeme múkou.

 

 

Do misky pridáme 3 bielky, ochutíme trochou soli a vyšľaháme tuhý sneh.

Postupne za stáleho miešania pridávame tretinu z celkového množstva cukru a octu.

Tuhú bielkovú hmotu vložíme do formy a zarovnáme.

Potom formu vložíme do rúry a pečieme asi hodinu.

 

 

Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.

Takto upečieme tri cestá.

Pripravíme krém: vaječné žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom.

 

 

Pridáme múku, mlieko a vanilkový cukor.

Zmes dáme na mierny oheň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

Krém odstavíme zo sporáku a necháme úplne vychladnúť.

 

 

V miske vyšľaháme smotanu.

V samostatnej miske vyšľaháme maslo izbovej teploty.

Studený žĺtkový krém za stáleho miešania postupne po lyžiciach pridávame k maslu.

 

 

Nakoniec do krému pridáme šľahačku a krátko premiešame mixérom.

Samostatne vyšľaháme 7 dcl smotany.

Banány nakrájame na kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

 

 

Jedno cesto položíme na podnos vhodnej veľkosti a potrieme 1/3 krému.

Poukladáme banány a natrieme šľahačku.

Položíme druhé cesto a potrieme tretinou krému.

 

 

Poukladáme nakrájané jahody a potrieme šľahačkou.

Prekryjeme tretím cestom a natrieme zvyšným krémom.

Poukladáme očistené a nakrájané kiwi a vonkajšok dezertu ozdobíme zvyšnou šľahačkou.

 

 

Tip redakcie: Namiesto spomínaného ovocia možno použiť akékoľvek iné mäkké ovocie.

Namiesto pečenia troch kôrok vo forme môžeme celé množstvo bielkového cesta vložiť do plechu veľkosti rúry a upiecť naraz.

Keď cesto vychladne, rozrežeme ho pozdĺžne na tri rovnaké časti.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes