Keď dáte na stôl toto, pečené dezerty si nikto ani nevšimne: Ľadový krémeš troch farieb – bez pečenia!

My ho voláme ľadový krémeš. Ako ho nazvete vy je len na vás. Dôležité ale je to, že tento dezert nemá chybu!

Potrebujeme:

100 g čokolády – tmavej alebo mliečnej tmavé

50 g piškót

50 g práškového cukru

1 polievková lyžica kakaového prášku

2 polievkové lyžice rumu alebo likéru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g mascarpone

400 g smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového cukru

250 g maliny

Čokoláda na zdobenie

Postup:

Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu a pridajte rozdrvené sušienky. Kakao rozmiešame s likérom, vmiešame do čokolády a nakoniec primiešame aj 50 g mascarpone. Premiešame a dáme na 30 minút do chladničky.

Potom do čoko-hmoty vmiešame ušľahanú šľahačku (250 g). Zvyšnú smotanu ušľaháme a vmiešame aj mascarpone, ktoré sme si tiež rozšľahali s vanilkovými cukrami. Pár malín odložíme bokom a zvyšok popučíme alebo rozmixujeme s práškovým cukrom.

Na dno misy navrstvíme čookoládový krém, na krém ovocie a nakoniec šľahačkový krém. Dozdobíme malinami a čokoládovmi hoblinkami Podávame vychladené!