Výborný zákusok s krémom a smotanovou vrstvou. Rýchly a fantastický!
Potrebujeme:
Na vanilkovú vrstvu:
500 ml mlieka
4 žĺtky
4 polievkové lyžice hl. múky
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
150 g cukru
1 bal. vanilkového cukru
250 g masla
Na smotanový krém:
250 ml tekutej šľahačky
100 g bielej čokolády
2 plátky želatíny
50 g horkej čokolády
Ďalej:
Maslové sušienky
Postup:
Múka rozmiešame so studeným mliekom a škrobom tak, aby v ňom neboli hrudky. Žĺtky sa vyšľahajú s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do peny. Potom do žĺtkovej zmesi vmiešame mliečnu zmes a dobre premiešame. Preložíme na stredný plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom a po lyžičkách vmiešame do ešte teplého pudingu. Vznikne nám hladký krém.
Príprava šľahačkového krému: Do hrnca vložíme 100 g bielej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie. Na miernom ohni a miešame špachtľou, kým sa čokoláda neroztopí. Odstránime z tepla a necháme úplne vychladnúť, potom opäť povaríme asi 3-4 minúty a zložíme z plameňa.
Želatína sa nechá napučať v studenej vode asi 10 minút a potom sa pridá do horúcej smotany, v ktorej sa miešaním rozpustí. Zostávajúcu smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme k nej aj rozpustenú čokoládovú zmes. Dobre prešľaháme.
Zostavíme zákusok: Na plech navrstvíme sušienky, vanilkový krém a nakoniec vyšľahaný smotanový krém. Ozdobíme roztopenou horkou čokoládou a dáme na 2-3 hodiny do chladničky.