plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľadové rezy bez pečenia: Vynikajúci zákusok s vanilkovým krémom a bielou čokoládou, tromfne aj krémeš!

Výborný zákusok s krémom a smotanovou vrstvou. Rýchly a fantastický!

Potrebujeme:

Na vanilkovú vrstvu:

500 ml mlieka

4 žĺtky

4 polievkové lyžice hl. múky

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

150 g cukru

1 bal. vanilkového cukru

250 g masla

Na smotanový krém:

250 ml tekutej šľahačky

100 g bielej čokolády

2 plátky želatíny

50 g horkej čokolády

Ďalej:

Maslové sušienky

Postup:

Múka rozmiešame so studeným mliekom a škrobom tak, aby v ňom neboli hrudky. Žĺtky sa vyšľahajú s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do peny. Potom do žĺtkovej zmesi vmiešame mliečnu zmes a dobre premiešame. Preložíme na stredný plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom a po lyžičkách vmiešame do ešte teplého pudingu. Vznikne nám hladký krém.

Príprava šľahačkového krému: Do hrnca vložíme 100 g bielej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie.  Na miernom ohni a miešame špachtľou, kým sa čokoláda neroztopí. Odstránime z tepla a necháme úplne vychladnúť, potom opäť povaríme asi 3-4 minúty a zložíme z plameňa.

Želatína sa nechá napučať v studenej vode asi 10 minút a potom sa pridá do horúcej smotany, v ktorej sa miešaním rozpustí. Zostávajúcu smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme k nej aj rozpustenú čokoládovú zmes. Dobre prešľaháme.

Zostavíme zákusok: Na plech navrstvíme sušienky, vanilkový krém a nakoniec vyšľahaný smotanový krém. Ozdobíme roztopenou horkou čokoládou a dáme na 2-3 hodiny do chladničky.

Najlepšie recepty na dnes