Perfektný dezert v letnom počasí, ešte lepší ako zmrzlina. Vyskúšajte túto krému dobrotu aj vy!
Potrebujeme:
1 a ½ šálky grahamových sušienok (alebo klasických maslových)
½ šálky rozpusteného masla
2 lyžice práškového cukru
Na krém:
1 a ½ šálky jemného tvarohu (ako alternatívu môžeme použiť smotanový syr)
400 ml kondenzovaného mlieka
¼ šálky cukru
2 lyžice pomarančovej kôry
1 šálku pomarančovej šťavy
½ lyžičky vanilkového extraktu
Na šľahačku:
1/3 šálky práškového cukru
1 šálku smotany na šľahanie
Postup:
Grahamové sušienky rozdrvíme v mixéry alebo pomocou kuchynského valčeka a zmiešame s cukrom a roztopeným maslom. Formu na pečenie vyložíme alobalom a na dno vtlačíme sušienkovú hmotu. Formu vložíme do mrazničky.
Tvaroh ušľaháme s kondenzovaným mliekom a cukrom. Pridáme pomarančovú kôru a šťavu. V samostatnej miske ušľaháme smotanu s 1/3 šálky práškového cukru na tuhú šľahačku, ktorú následne opatrne vmiešame do smotanovo-pomarančového krému.
Krém navrstvíme na sušienkový základ, uhladíme a vložíme do mrazničky stuhnúť. Keď krém dostatočne stuhne, môžeme podávať.
zdroj: tiphero