Ľadová maškrta „Pikao“: Keď dáte na stôl túto mliečnu pochúťku, všetky ostatné sladkosti prestanú existovať!

Výborný dezert pre deti aj dospelákov. My robíme vždy, keď robíme grilovačku či oslavu, ide to na dračku. Ja to dávam vždy na chvíľu aj do mrazu, nech je to čo najstudenšie. Deti potom už nepýtajú ani zmrzlinu. :-)

Potrebujeme:

½ kg kr. cukru

½ šálky plnotučného mlieka

1 kopcovitú lyžicu masla

200 g sušeného mlieka

Mlieko podľa potreby

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

V kastróliku s hrubším dnom zmiešame maslo, cukor a plnotučné mlieko a dáme na plameň. Miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustia. Znížime teplotu a miešame, kým nevznikne jednotná zmes. Pridáme aj sušené mlieko a miešame, kým sa všetky prísady nespoja do jednotnej hmoty bez hrudiek (podľa potreby pridáme mlieko). Zožíme z plameňa a navrstvíme na plech, počkáme kým zmes nevychladne. Teraz už len dáme vychladiť a nakárajme na kocky. Studené cukríky Pikao sú hotové. Ak do zmesi pridáte rozpustenú čokoládu, získate výbornú čoko verziu. :-)