Ľadová štóla: Toto som pripravila len v nedeľu pre návštevu a je taká úžasná, že dnes robím znova a z dvojitej dávky!

Tento dezert milujem, voláme jahodová/ľadová štóla, alebo ľadový tunel.

Potrebujeme:

30 g bezfarebnej želatíny

250 g jahôd alebo malín (alebo iného ovocia)

500 smotanového jogurtu

3 lyžice citrónovej šťavy

5 lyžíc cukru,

500 ml smotany na šľahanie

1 bal. vanilkového cukru

1 balíček stužovača do šľahačky

fóliu

Podlhovastú formu s odnímateľnými bokmi

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenej vode, jahody si umyjeme, nakrájame a časť na ozdobu. Jogurt zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou.Želatínu rozpustíme zahrievaním, zmiešame s 2 lyžicami jogurtového krému a potom primiešame so zvyškom krému. Na 20 minút vložíme do chladničky. Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuhej šľahačky. Do šľahačky vmiešame jahody.

Formu opláchneme v studenej vode a vystelieme fóliou. Navrstvíme do nej ½ krému, ¾ šľahačky a zvyšok krému. Nakoniec potrieme zvyškom šľahačky a ozdobíme jahodami. Dáme do chladničky na 1 hodinu, potom uvoľníme z formy a môžeme podávať.

Dnes najobľúbenejšie