Tento dezert milujem, voláme jahodová/ľadová štóla, alebo ľadový tunel.
Potrebujeme:
30 g bezfarebnej želatíny
250 g jahôd alebo malín (alebo iného ovocia)
500 smotanového jogurtu
3 lyžice citrónovej šťavy
5 lyžíc cukru,
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. vanilkového cukru
1 balíček stužovača do šľahačky
fóliu
Podlhovastú formu s odnímateľnými bokmi
Postup:
Želatínu necháme napučať v studenej vode, jahody si umyjeme, nakrájame a časť na ozdobu. Jogurt zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou.Želatínu rozpustíme zahrievaním, zmiešame s 2 lyžicami jogurtového krému a potom primiešame so zvyškom krému. Na 20 minút vložíme do chladničky. Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuhej šľahačky. Do šľahačky vmiešame jahody.
Formu opláchneme v studenej vode a vystelieme fóliou. Navrstvíme do nej ½ krému, ¾ šľahačky a zvyšok krému. Nakoniec potrieme zvyškom šľahačky a ozdobíme jahodami. Dáme do chladničky na 1 hodinu, potom uvoľníme z formy a môžeme podávať.