plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľadová kocka: Neuveriteľne ľahký, jemný a lahodný koláč – tromfne aj krémeš!

Tento krémový zákusok je naozaj neodolateľný. Môžete ho pripraviť ako pečený dezerty, alebo rýchlu maškrtu bez pečenia!

Potrebujeme:

Cesto:

8 ks – bielka
8 lyžíc – kr. cukor
8 lyžíc – polohrubá múka
1 bal. – prášok do pečiva
300 ml – horúce mlieko

Ak chcete rýchlejšiu nepečenú verziu, namiesto korpusu jednoducho rozložte na plech vanilkové sušienky.

Krém:

8 ks – žĺtka
1,2 l – mlieko
10 lyžíc – kukuričný škrob
3 bal. – vanilkový cukor
10 lyžíc – kr. cukor
200 g – maslo
500 ml – smotana na šľahanie

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 42 x 36 cm. Vyložíme ju papierom.

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dáme zapiecť na 180 stupňov do zlatista.

Upečené cesto vyberieme, popicháme vidličkou a zalejeme horúcim mliekom.

Pripravíme si krém. Žĺtky s kr. a vanilkovým cukrom vymiešame nad parou. V hrnci si dáme zohriať mlieko a rozrobíme v ňom kukuričný škrob tak, aby sme nemali hrudky. Postupne pridávame žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Maslo si mixérom vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú žĺtkovú zmes. Šľahačku si vyšľaháme mixérom do peny a dáme na pol hodiny do chladničky.

Môžeme vrstviť. Na upečený a navlhnutý korpus navrstvíme žĺtkový krém a na krém šľahačku. Necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme strúhanou čokoládou a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recepti-svijeta.com

Najlepšie recepty na dnes