Nepečená ĽADOVÁ maškrta zo šľahačky a piškót: Najlepší jahodový dezert, aký sme ochutnali (úplne bez želatíny)!

Výnimočný a veľmi chutný dezert s vrstvou šľahačky a jahodovým želé, ktoré ale pripravíte celkom bez kupovanej želatíny z obchodu. Veľmi chutné a extrémne jednoduché - recept z youtube.

Výnimočný a veľmi chutný dezert s vrstvou šľahačky a jahodovým želé, ktoré ale pripravíte celkom bez kupovanej želatíny z obchodu. Veľmi chutné a extrémne jednoduché – recept z youtube.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty 150 g

Mlieko 100 ml

Krém:

jahody – 150 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

smotana na šľahanie – 200 ml

cukor – 50 g

Na chlad 30 min

jahody – 150 g

škrob – 20 g

cukor – 50 g

voda – 50 ml

Na chlad 2 hodiny

Postup:

Piškóty namáčame v mlieku a vyložíme formu na pečenie.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú smotanu.

Jahody nakrájame na kúsky.

Do smotany vmiešame kúsky jahôd.

Navrstvíme na piškóty a dáme na 30 minút vychladiť.

Na vrchnú vrstvu si rozmixujeme jahody s cukrom a vodou.

Prelejeme na panvicu, pridáme škrob a varíme do zhustnutia.

Nalejeme na smotanovú vrstvu.

Necháme vychladiť.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)