Výnimočný a veľmi chutný dezert s vrstvou šľahačky a jahodovým želé, ktoré ale pripravíte celkom bez kupovanej želatíny z obchodu. Veľmi chutné a extrémne jednoduché – recept z youtube.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty 150 g
Mlieko 100 ml
Krém:
jahody – 150 g
smotana na šľahanie – 200 ml
cukor – 50 g
Na chlad 30 min
jahody – 150 g
škrob – 20 g
cukor – 50 g
voda – 50 ml
Na chlad 2 hodiny
Postup:
Piškóty namáčame v mlieku a vyložíme formu na pečenie.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú smotanu.
Jahody nakrájame na kúsky.
Do smotany vmiešame kúsky jahôd.
Navrstvíme na piškóty a dáme na 30 minút vychladiť.
Na vrchnú vrstvu si rozmixujeme jahody s cukrom a vodou.
Prelejeme na panvicu, pridáme škrob a varíme do zhustnutia.
Nalejeme na smotanovú vrstvu.
Necháme vychladiť.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)