plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátna ľadová hora : Najlepší recept na unikátny dezert bez pečenia, expresne rýchly!

Pripravte si výnimočný dezert, ktorý sa okamžite stane hitom vášho stola!

Neskutočne rýchly sušienkový koláč s nezabudnuteľným vizuálom.

 

 

Výnimočný recept z youtube na zaujímavý a chutný dezert.

Potrebujeme:

1 balíček kakaových sušienok

1,5 balíčka okrúhlych sušienok

3 poháre mlieka

3/4 pohára kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingu v prášku (bez cukru)

2 žĺtky

1 PL pšeničnej múky

200 g masla

Na polevu:

200 g masla

1/2 šálky vody

1/2 šálky kryštálového cukru

2 šálky + 1 PL sušeného mlieka

1 PL kakaa

Postup:

Do misky nalejeme 3/4 pohára mlieka, pridáme žĺtky, cukor, múku, puding a zmes vyšľaháme do hladka.

Zvyšné mlieko prevaríme, do vriaceho mlieka vlejeme rozšľahanú zmes a uvaríme puding.

 

 

Puding necháme vychladnúť najlepšie na izbovú teplotu.

V miske rozšľaháme zmäknuté maslo, potom po lyžičkách pridávame vychladnutý puding a miešame, kým sa suroviny nespoja.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme vrstvu kakaových sušienok, natrieme ich polovicou pudingového krému.

Na krém uložíme druhú vrstvu sušienok a natrieme zvyšným pudingom.

 

 

Na vrch dezertu vertikálne poukladáme okrúhle sušienky a vložíme ho do chladničky.

Maslo dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu, privedieme do varu, zamiešame, odstavíme z horáka a necháme mierne vychladnúť.

 

 

Do vychladnutej (ale ešte teplej) zmesi pridáme sušené mlieko a vymiešame do hladka.

Mliečnu hmotu rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme sušené mlieko, do druhej pridáme kakao a premiešame.

Vychladnutý koláč polejeme striedavo svetlou a tmavou polevou.

 

 

Dezert s polevou vložíme cca na dve hodiny do chladničky, kým nestuhne poleva.

Po stuhnutí môžeme úžasný dezert servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes