Výborný recept na ľadovú čokoládu na ktorú treba len dve prísady – čokoládu a kokosový olej. Recept mám od skvelého maďarského cukrára, ktorý má cukráreň v meste Győr.
Potrebujeme:
80 gramov kokosového oleja
100 gramov čokolády (Ideálne mliečnu a čokoládu na varanie v pomere 1:1)
Môžete použiť aj mliečnu čokoládu a 1 lyžicu kakaa
Postup:
Nad parou si roztopíme olej a čokoládu, ja som použila obyčajnú mliečnu čokoládu a čok. na varenie z Lidla. Keď sa hmota pekne spojí dávame lejme do najmenších formičiek, alebo používame ako polevu na letnú torty či iné dobrôtky. Čokoládka sa rýchlo topí, preto skladujeme v chlade. V lete ju zbožňujem na domácej zmrzline, alebo na studené spmotanové poháre, nevieme sa jej dojesť. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)