Zohrejte mlieko, pridajte obyčajný OCOT a po 1 hodine môžete ponúknuť VYNIKAJÚCI domáci syr: Lacný recept na nezaplatenie!

Výroba domáceho syra je oveľa jednoduchšia, ako by ste si mysleli.

Dnes vám ukážeme variáciu, ktorá vyžaduje málo práce, no chuť je naozaj vynikajúca.

 

 

A čo viac, najlepšie na ňom je, že nepotrebujete domáce mlieko, funguje to aj s mliekom z obchodu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept na domáci syr sa dá veľmi dobre dochutiť, teraz sme urobili cibuľovú obmenu, ale môžete pridať aj čili, kôpor, cesnak.

Dá sa samozrejme pripraviť aj bez korenia, aj tak je syr veľmi chutný.

 

 

Recept sme pre vás našli na kanáli KETKES Kitchen.

Je to jednoduché, lacné a chuť očarí každého. Môže sa uchovávať v chladničke niekoľko dní a môže sa používať rovnako dobre ako verzia v obchode. Veľmi chutný je aj v chlebíku, ale môžeme ho podávať aj k cestovinám.

Ak máte doma pár litrov mlieka, môžete si vyrobiť aj domáci syr!

 

 

Potrebujeme:

2 litre mlieka

2 polievkové lyžice octu

2 zelené cibuľky

1 lyžička soli

Postup:

Na panvicu, alebo do hrnca s hrubším dnom nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme ocot.

Premiešame a dáme na plameň.

Miešame.

Srvátka sa čoskoro začne oddeľovať.

 

 

Vymneme sporák a necháme 10-20 minút stáť.

Potom dáme do cedníka.

Poriadne vytlačíme srvátku.

 

 

Taraz pridáme nakrájame cibuľku.

Pridáme aj soľ.

premiešame.

Opäť uhladáme a zaťažíme (napríklad tanierikom).

Na vrch ešte položíme fľašu plnú vody.

 

 

Necháme takto stáť 1 hodinu.

Vyklopíme a máme hotovo.

Syr stačí už len nakrájať a môžeme si pochutnávať.

 

 

Srvátku môžete použiť ako prísadu do cesta.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay