JEMNÝ poschodový krémeš: Recept na LACNÝ a úžasne krémový dezert!

Úžasný domáci poschodový krémeš, ktorý nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole.

Príprava je veľmi jednoduchá a výsledkom je delikátna klasika, ktorou nikto nepohrdne.

 

 

Vynikajúci recept na neodolateľný domáci poschodový krémeš z youtube kanála Cesminaz.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

600 g polohrubej múky

200 g kryštálového cukru

125 g masla

2 vajcia

2 balenia prášku do pečiva

cca 1,5 dcl mlieka

Na krém:

 

 

2 l mlieka

4 Zlaté klasy (prípadne vanilkový puding)

3 dcl kryštálového cukru

3 žĺtky

2 PL polohrubej múky

100 g masla

2 balenia vanilkového cukru

Na plevu:

čokoládu

Postup:

Do misky nasypeme múku.

Pridáme cukor a preosejeme práčok do pečiva.

 

 

Zmes premiešame.

Pridáme vajcia, zmäknuté maslo a rukou vymiesime.

 

 

Počas miesenia postupne pridáme mlieko.

Cesto preložíme na pomúčenú podložku, roztiahneme.

Rozdelíme na 4 rovnaké časti.

 

 

Cesto vyvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika (na veľkosť plechu).

Potom plát cesta preložíme na plech.

A pečieme 8 minút pri teplote 190°C.

 

 

Rovnako upečieme aj zvyšné cesto.

Na krém dáme zohriať mlieko v hrnci.

 

 

Trochu mlieka nalejeme do misky a pridáme Zlatý klas.

Pridáme múku a metličkou vymiešame.

 

 

Zmes prelejeme do horúceho mlieka a uvaríme podobne ako puding.

Počas varenia miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Potom pridáme cukor, vanilkový cukor a hotový krém necháme za občasného miešania trochu vychladnúť.

Do teplého (nie horúceho) krému zapracujeme žĺtky.

 

 

Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

Krém rovnomerne nanesieme najprv na spodný plát cesta.

 

 

Preložíme ďalšie cesto a nanesieme krém.

Proces zopakujeme, zakryjeme posledným cestom a necháme dostatočne vychladnúť.

 

 

Vrch polejeme roztopenou čokoládou a rozotrieme ju po celej ploche.

Dezert necháme niekoľko hodín odstáť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels