Úžasný domáci poschodový krémeš, ktorý nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole.
Príprava je veľmi jednoduchá a výsledkom je delikátna klasika, ktorou nikto nepohrdne.
Vynikajúci recept na neodolateľný domáci poschodový krémeš z youtube kanála Cesminaz.
Potrebujeme:
Na cesto:
600 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
125 g masla
2 vajcia
2 balenia prášku do pečiva
cca 1,5 dcl mlieka
Na krém:
2 l mlieka
4 Zlaté klasy (prípadne vanilkový puding)
3 dcl kryštálového cukru
3 žĺtky
2 PL polohrubej múky
100 g masla
2 balenia vanilkového cukru
Na plevu:
čokoládu
Postup:
Do misky nasypeme múku.
Pridáme cukor a preosejeme práčok do pečiva.
Zmes premiešame.
Pridáme vajcia, zmäknuté maslo a rukou vymiesime.
Počas miesenia postupne pridáme mlieko.
Cesto preložíme na pomúčenú podložku, roztiahneme.
Rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Cesto vyvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika (na veľkosť plechu).
Potom plát cesta preložíme na plech.
A pečieme 8 minút pri teplote 190°C.
Rovnako upečieme aj zvyšné cesto.
Na krém dáme zohriať mlieko v hrnci.
Trochu mlieka nalejeme do misky a pridáme Zlatý klas.
Pridáme múku a metličkou vymiešame.
Zmes prelejeme do horúceho mlieka a uvaríme podobne ako puding.
Počas varenia miešame, kým krém nezhustne.
Potom pridáme cukor, vanilkový cukor a hotový krém necháme za občasného miešania trochu vychladnúť.
Do teplého (nie horúceho) krému zapracujeme žĺtky.
Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Krém rovnomerne nanesieme najprv na spodný plát cesta.
Preložíme ďalšie cesto a nanesieme krém.
Proces zopakujeme, zakryjeme posledným cestom a necháme dostatočne vychladnúť.
Vrch polejeme roztopenou čokoládou a rozotrieme ju po celej ploche.
Dezert necháme niekoľko hodín odstáť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: