Výborný zákusok, ktorý my doma voláme lacný krémeš. Je výborný a vyjde vás naozaj len na pár drobných.
Potrebujeme:
Na cesto:
30 dkg múky
7 dkg margarínu
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice práškového cukru
toľko mlieka, aby sa cesto spojilo
krém:
25 dkg margarínu alebo masla
20 dkg práškový cukru
5 dl mlieka
1 bal. vanilkového pudingu
2 balenia vanilkového cukru
1 citrónová kôra (strúhaná)
Postup:
Zo prísad na cesto vypracujeme mäkké, ale nelepivé cesto a rozdelíme ho na tri časti.
Jeden po druhom rozvaľkáme každú časť na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm a potom ich upečieme na obrátenom plechu. pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8 až 10 minút.
Upečené cesto má bledo žltú farbu. Nemalo by sa príliš prepiecť! Cesto je krehunké, preto si dávajte pozor pri manipulácii..
Na krém zozmiešame puding v mlieku, uvaríme a keď vychaldne, pridáme našľahané maslo s cukrom a citrónovou kôrou.
Ideme vrstviť – prvý plát cesta 1/2 Dajme list, nakrájajte polovicu krému, pokryjeme jeden list, pokryjeme zvyšnú smotanu a poslednú kartu.
Posypeme porcukor, aby sme si jednu noc prežili a nakrájali na druhý deň.
Tip:
Do krému sa dá pridať citrónová šťava.
zdroj: receptneked