plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémeš šetrnej gazdinky – naozaj vynikajúci: Celý plech vás nevyjde ani na 2 Eurá, chutí ako zákusky z cukrárne!

Výborný zákusok, ktorý my doma voláme lacný krémeš. Je výborný a vyjde vás naozaj len na pár drobných.

Potrebujeme:

Na cesto:

30 dkg múky
7 dkg margarínu
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice práškového cukru
toľko mlieka, aby sa cesto spojilo

krém:

25 dkg margarínu alebo masla
20 dkg práškový cukru
5 dl mlieka
1 bal. vanilkového pudingu
2 balenia vanilkového cukru
1 citrónová kôra (strúhaná)

Postup:

Zo prísad na cesto vypracujeme mäkké, ale nelepivé cesto a rozdelíme ho na tri časti.

Jeden po druhom rozvaľkáme každú časť na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm a potom ich upečieme na obrátenom plechu. pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8 až 10 minút.

Upečené cesto má bledo žltú farbu. Nemalo by sa príliš prepiecť! Cesto je krehunké, preto si dávajte pozor pri manipulácii..

Na krém zozmiešame puding v mlieku, uvaríme a keď vychaldne, pridáme našľahané maslo s cukrom a citrónovou kôrou.

Ideme vrstviť – prvý plát cesta 1/2 Dajme list, nakrájajte polovicu krému, pokryjeme jeden list, pokryjeme zvyšnú smotanu a poslednú kartu.

Posypeme porcukor, aby sme si jednu noc prežili a nakrájali na druhý deň.

Tip:

Do krému sa dá pridať citrónová šťava.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes